Közeleg a hosszú hétvége! Íme 5 film, amivel kikapcsolhatsz

Közeleg a hosszú hétvége! Íme 5 film, amivel kikapcsolhatsz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Közeleg a hosszú hétvége! Íme 5 film, amivel kikapcsolhatsz

Ősszel jóleső érzés begubózni a szobába, és egy pléddel körbecsavarva, egy finom tea mellett nézni egy jó filmet. Összeállításunkban válogattunk neked 5 olyan filmet, amely témájában vagy hangulatában is megidézi ezt az évszakot. Helyezd magad kényelembe a foteledben a hosszú hétvégén, és nézz meg egyet vagy akár többet is kedvenc őszi klasszikusainkból!

Édesek és mostohák

New York és New Jersey falevelekkel borított utcái szolgálnak díszletéül az egyik legjobb ősszel játszódó drámának, az Édesek és mostoháknak. A történetben két nő végeláthatatlanul viaskodik egyazon férfiért – a volt feleség, akit támogat két rafinált, vásott gyermeke, és a fiatal szerető. 

A csatározás örökkévalóságának egy hirtelen jött betegség vet véget, és az új helyzetben megváltoznak a viszonyok is, az ehhez való alkalmazkodás pedig senkinek sem megy egyszerűen. Ha még nem láttad ezt a filmet, és nem riadsz vissza a keserédes történetektől, amelyeken hol sírsz, hol pedig nevetsz, ez lesz a tökéletes választás számodra a hosszú hétvége egy estéjére. A film főhőseit Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris és Jena Malone alakítják.

Távol a mennyországtól

Igazi kertvárosi tragédia bontakozik ki ebben az ősszel játszódó romantikus drámában, melyben Julianne Moore alakítja a tökéletes mintafeleséget, gyönyörű gyermekekkel, sikeres férjjel, egyszóval csodálatos élettel.

Az asszonynak azonban rá kell döbbennie, hogy férje szeretőt tart, méghozzá egy férfit, és bánatában a színes bőrű kertésszel vigasztalódik, ám ez a viszony inkább egy szoros barátsággá alakul.

Az őszi képek remekül visszaadják a főhős lelkében feszülő ellentmondásokat, hiszen ő az eszményi látszatélete ellenére a háttérben valójában nagyon csalódott és magányos.

Holt költők társasága

A kitalált Welton Akadémián játszódó film az iskolai témával remek választás egy filmnézős őszi estére.

Az akadémián, igencsak konzervatív módon, a fegyelem és tisztelet eszméi alapján nevelik a diákokat, amíg nem érkezik egy új irodalomtanár, aki romantikusabb, szenvedélyesebb szemléletmódjával igencsak újfajta módon kezd oktatni az intézményben. Felfogása szerint ugyanis az élet igencsak rövid, ezért nem lehet folyamatosan másoknak megfelelni akarni, és néha valóban a mának kell élni.

Ha még nem láttad ezt a filmet, akkor feltétlenül be kell pótolnod, de már ismered, ez szerencsére egy olyan klasszikus, amit bármikor újranézhetsz!

Emlékezz a titánokra!

Talán első ránézésre egy amerikai fociról, az ősz futballszezonról szóló film nem éppen a leglányosabb moziestére, de az Emlékezz a titánokra! mondanivalója nem csak erről a sportról szól. 

A film a ’70-es évek Amerikájában játszódik, ahol egyre több jogot kapnak az afroamerikai polgárok is, és a nagyobb szabadság hatására összevonnak két iskolát: egyet, ahol csak fehér, és egyet, ahol csak néger diákok tanulnak, így a focicsapat is színes bőrű edzőt kap. A csapat az elején természetesen megpróbálja bojkottálni az új helyzetet, majd később egy súlyos tragédia miatt mégis rákényszerülnek a legszorosabb együttműködésre. Ez a nagyon érzelmes és elgondolkodtató dráma igazán jól illik a begubózós őszi hangulathoz, és még a kor amerikai társadalmáról is rengeteget tanulhatsz belőle.

Nulladik óra

Ez az 1985-ös film bőven több annál a korai tinivígjátéknál, mint aminek tűnik. A történet szerint 5 diákot zárnak be az iskolába egy szombati napon, hogy letöltsék büntetésüket. A társaság már nem is lehetne színesebb, hiszen az eminens tanuló, a bálkirálynő, a punk, az élsportoló és a suli magányos farkas rosszfiúja kerül egy könyvtárba büntetésbe, akiknek túl kell lépniük az egymás elleni utálaton, hogy elviselhetőbbé tegyék a bezártságot.

A Nulladik óra a mai napig hihetetlenül aktuális, hiszen arra tanít meg, mennyi előítélettel élünk együtt már egészen gyerekkorunk óta, ami teljesen megosztja a társadalmunkat, pedig együttesen mindig sokkal többet lehet elérni. Ez az őszi film az önmagában is tökéletes filmzenéjével együtt a mi kedvencünk a filmnézős estére!

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!