A pitét bármivel megtölthetjük. Legtöbbször édesen esszük. Most gombás tölteléket ajánlunk hozzá.
Hozzávalók:
- 2 tekercs leveles tészta
- 1 kg gomba
- 1 darab vöröshagyma
- 5 dl szójatej
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- petrezselyem
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Hámozd meg a gombát és vágd fel kis szeletekre. Hevíts serpenyőben egy kevés olívaolajat, és és tedd bele párolódni a gombát sóval és apróra vágott hagymával.
Készítsd besamel mártást a vaj, a liszt és a szójatej felhasználásával. Add hozzá a párolt gombát. A leveles tésztát terítsd szét egy piteforma alján, és keverd bele a gombás-besameles masszát.
A tetejére szórj zsemlemorzsát. 180 fokon 40 percig süsd.