Teljes kiőrlésű palacsinta tetejére halmozva, csokis sütihez, zabkekszhez vagy egyszerűen kenyérre kenve is tökéletes. Érdemes kipróbálnod, milyen ízletes almát, répát, banánt vagy éppen pitacsíkokat mártogatni bele.
Hozzávalók:
- mandula tetszés szerinti mennyiségben
- „S” pengével ellátott aprítógép
Elkészítés:
Helyezd a mandulaszemeket az aprítóba, melynek típusától függően egyszerre 1-4 csészényi mandulát dolgozhatsz fel. Tedd rá a készülékre a tetejét, indítsd be, s nézd, ahogy elvégzi a munka oroszlánrészét!
Észre fogod venni, hogy az őrölt mandulamassza összegyűlik az edény szélén, amit időnként le kell kaparni az egyenletes állag kedvéért. Mennyiségtől függően az egész folyamat mindössze 10-15 percet vesz igénybe.
Azért nincs szükség semmi más összetevőre, mert a mandulában lévő természetes zsiradék összetapasztja az apróra vágott szilárd részeket. Dolgoztasd addig a gépet, amíg az alapanyag vajszerű állagot nem kap!