A sárgaborsó minden évszakban a rendelkezésünkre áll. Olcsó és tartalmas levest is főzhetünk belőle. A feltétként tálalt pirított hagymakarikákkal igazán különlegessé varázsolhatjuk előételünket.
Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó 2-3 gerezd fokhagyma só 2 dl főzőtejszín 1 db vöröshagyma 1 evőkanál liszt 1-2 evőkanál olaj
Elkészítés: A sárgaborsót átválogatjuk, váltott vízzel megmossuk. Egy éjszakára beáztatjuk. Bőven tegyünk alá vizet! A sárgaborsót, a felkarikázott fokhagymát, a kevés sót kb. 2 liter vízben puhulásig főzzük. 30 perc elég a beáztatott borsónak. Rúdmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a főzőtejszínt, s még 1-2 percig főzzük. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, lisztbe fogatjuk, majd kevés olajon megsütjük. Sárgaborsó krémlevesünket pirított hagymakarikákkal tálaljuk.