Ha bruncholnál egy jót, íme egy étterem a Duna partján – interjú a Benedict tulajdonosával

Ha bruncholnál egy jót, íme egy étterem a Duna partján – interjú a Benedict tulajdonosával

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Ha bruncholnál egy jót, íme egy étterem a Duna partján – interjú a Benedict tulajdonosával

Az utóbbi években egyre többször találkozhatunk idehaza is bruncholós posztokkal, de mind a mai napig sokak számára ismeretlen, hogy mit is értünk pontosan alatta. Nos, tulajdonképpen egy jó környezetben, kellemesen, nyugodtan elfogyasztott, kiadós étkezést jelent, valahol a reggeli és az ebéd között, ami általában remek hangulatban, felüdítő beszélgetésekkel telik.

Ha még nem bruncholtál, de szeretsz finomakat enni, vagy csak megállnál egy pillanatra, hogy élvezd az életet, akkor bizony akár rendszeres programoddá is érdemes tenned. Ha pedig azon gondolkoznál, hol szerezhetsz egy igazán jó brunch élményt, akkor Poór Csaba éttermében, a Benedict Reggeliző & Bárban aligha csalódhatsz. A Duna ölelésében ugyanis nemcsak kitűnő ételek, de nagy odafigyelés és kedvesség is vár rád.

Hogy látod, mekkora trendje van jelenleg idehaza a bruncholásnak?

Egyre nagyobb a reggelizés kultúra idehaza is. Elég csak arra gondolni, hogy mennyi új brunch hely nyílt Budapesten. Mi szeretnénk ennek az élére állni, így 2023 márciusában megszervezzük az első hazai Brunch Day-t, amely a torkos csütörtök mintájára egyfajta iparági összefogás. 

Az a tapasztalat, hogy a hétvégi reggelizés, mint baráti vagy családi program már kellően kiforrott, de szükség van arra, hogy a hétköznapokon is képesek legyenek ezek a helyek rentábilisan működni, és felhívjuk a figyelmet a hétköznapi bruncholásra is. El is kezdtük a szervezést, folyamatosan keressük meg a csatlakozó brunch éttermeket. 

Mikor és milyen indíttatásból döntöttek úgy, hogy ti is brunch éttermet nyittok?

2021-ben egy konstrukció váltás miatt döntöttünk úgy, hogy belépünk erre a piacra. Nem mellesleg én magam is rajongok a reggeliért, így a személyes motiváció egy nagyobb lendületet adott. 

Miért éppen a Benedict névre esett a választásod?

A legnépszerűbb reggeli az Eggs Benedict, mi pedig ennek az ételnek a névadójáról, egy New York-i brókerről, Lemuel Benedictről kaptuk a nevünket. Erős történeti háttere van a helynek, amelynek kommunikálására igen nagy hangsúlyt fektetünk. 

Hogyan zajlik általában egy napotok az étteremben?

Reggel 8-kor nyitunk, és onnantól meg sem állunk. A konyha szintén reggel nyit, de az előkészületek már hajnalban elindulnak, hiszen minden pékárut frissen készítünk. Délután 4-kor zárunk télen, de nyáron a terasznak és a dunai panorámának köszönhetően este 6-ig is vannak vendégek. 

Mire helyezitek a hangsúlyt az alapanyagok beszerzésekor és az ételek elkészítésekor?

Szezonalitás, minőség, frissesség: ezek a legfőbb alapelvek. Minden süteményt helyben készítünk, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legjobb és legfrissebb alapanyagokkal dolgozzunk. Amit lehet, azt közvetlenül a helyi termelőktől szerezzük be. 

Melyek a legnépszerűbb brunch fogásaitok?

Természetesen a signiture reggelink az Eggs Benedict, amelyhez az angol muffint mi magunk készítjük helyben, mi több, saját tányérja is van.  Ezen felül még vendégeink imádják a töltött bundáskenyerünket, és a rántott-buggyantott tojást, amely szintén egyedi, csak itt kapható nálunk a városban. 

Mely eddig kapott visszajelzésekre emlékszel vissza a legszívesebben?

Nemrég egy miskolci pár járt nálunk, akik csak miattunk jöttek el Budapestre. Egy reggeliző helynek, amely 1 éve van nyitva hatalmas elismerés. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy már nem csak Budapesten ismerik a Benedictet. 

Milyen jövőbeli terveitek vannak?

Április 16-án csatlakozunk a nemzetközi Eggs Benedict Day-hez. Amint pedig az idő engedi megnyitjuk a teraszunkat, májusban pedig újra megrendezzük a szokásos Duna parti hatalmas piknikünket.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!