Ezért olyan szép a sztárok haja? A rizsvíz hatásai

Ezért olyan szép a sztárok haja? A rizsvíz hatásai

Címlap / Stílus / Haj / Ezért olyan szép a sztárok haja? A rizsvíz hatásai

Egészséges és hosszú hajra vágysz, de valahogy eddig mégsem sikerült elérned a kívánt hatást? Sokszor tűnhet úgy, hogy a hollywoodi sztároknak ez például biztosan nem jelenthet problémát, de nekik is tenniük kell azért, hogy igazán szép és élettel teli legyen a frizurájuk. Mielőtt azonban bonyolult kezelésekre gondolnál, egy roppant egyszerű megoldás is létezik a ragyogó tincsek eléréséhez, méghozzá a rizsvíz.

A vámpírterápiától kezdve a különféle lézeres kezelésekig sok olyan meglepő szépségápolási rutin van, amit a leghíresebb sztárok tettek trenddé. Egyes praktikák elképesztően drágák, de szerencsére a megfizethető és egyszerű szépségápolási tippek is nagyon népszerűek Hollywoodban. Ilyen az a hajápolási trükk is, amit nemrégiben Kim Kardashian osztott meg nővére, Kourtney online magazinjában, amelynek középpontjában a rizsvíz áll.

Miben rejlik a rizsvíz ereje?

A rizs nagyon gyakori összetevője a különféle szépségápolási termékeknek, különösen a koreai és japán praktikákban. Ha rizst viszünk fel a bőrünkre, segíthet kiegyenlíteni a bőr tónusát, és elősegíti az egészséges ragyogást, ezért jó okkal része a sokféle toniknak, tisztítószernek és hámlasztónak. Ha pedig rizsvizet használsz a hajadra, azzal valószínűleg sokkal erősebbé teheted. Képes ugyanis keményítőréteget létrehozni a hajszálakon, ami növeli a térfogatukat. 

Folsavtartalmának köszönhetően tovább erősíti és dúsítja a hajat, a benne szintén fellelhető niacin B3-vitamin tartalmának köszönhetően pedig fényesebbé varázsolja.

Emellett biztosítja azt a ragyogó hatást, ami sokak számára csak álomszerűnek tűnik. Bár tudományos bizonyíték nincs rá, de sokan úgy vélik, hogy a szebb kinézet mellett a haj növekedését is felgyorsítja, amihez a hajvégek töredezettségének csökkentésével is hozzájárul.

KrisCole/istockphoto.com

A TikTokon is hódít

Azt már megszokhattuk, hogy a TikTokon sincs hiány szépségtanácsokban. A közelmúltban pedig a hajra összpontosító népszerű felhasználók is rátaláltak a rizsvízre, és szintén számos, a saját magukon is megtapasztalt előnyéről számoltak be. Jellemzően azt mondták, hogy a rizsvíz vastagabbá, erősebbé és fényesebbé teszi a tincseiket. Erre a nézők is felfigyeltek, mivel a #ricewater címkével ellátott videókat már több mint 440 millió alkalommal nézték meg.

Mit mondanak a szakemberek?

Ugyan – ahogy arról már korábban szó volt – tudományos kutatások nem támasztják alá, hogy a rizsvíz valóban ilyen sokoldalúan támogatná a haj egészségét és szépségét, de sok bőrgyógyász is úgy tartja, hogy a rizsvíz valóban jó hatással lehet a hajra. Méghozzá leginkább azért, mert az viszont bizonyított, hogy vitaminokat, aminosavakat és más antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek köztudottan egészségügyi előnyökkel járhatnak a haj számára.

Hogyan készítheted el otthon a rizsvizet?

A rizsvíz elkészítésének módjáról többféle recept is terjeng az interneten, és kész, kifejezetten hajra készült rizsvizek is elérhetőek. Mégis a legegyszerűbb módszer talán az a házi verzió, amit Kim Kardashian is használ. Ehhez nincs is másra szükséged, mint hogy egy fél csésze főzetlen rizsszemet alaposan öblíts le vízzel. Ezután áztasd a rizst körülbelül egy óráig, majd szűrd le.

A levet, amiben ázott, öntsd egy spray palackba az egyszerű használat érdekében. Hajmosás után a palackban lévő rizsvizet masszírozd be a fejbőrödbe, majd hagyd rajt egy rövid ideig, hogy kifejthesse a hatását. Ezután alaposan öblítsd le. Akár már egyetlen alkalom után is tapasztalhatsz pozitív változásokat, de ha igazán látványos eredményt szeretnél, akkor hosszú távon a szépségápolási rutinodba is érdemes beépítened.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!