Dupla csokis diós brownie

Dupla csokis diós brownie

Címlap / Életmód / Receptek / Dupla csokis diós brownie

Az ünnepet mi sem koronázhatná meg jobban, mint egy diós-csokoládés desszert. Nagyon mutatós és könnyű elkészíteni.

Hozzávalók

– 150g vaj, feldarabolva
– 300g fekete csokoládé, feldarabolva
– 270g barna cukor
– 4 tojás, felverve
– 2 tasak vaniliacukor
– 130g liszt
– 200g tejszin
– 150g darált dió
– 2x30g csokoládé, kis darabokra vágva

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Kenjünk ki egy 20x30cm-es tepsit. Használhatunk sütőpapírt is.
2. Tegyük egy kis edénybe alacsony hőmérsékletre a vajat és a csokoládét. Kevergessük 3-4 percig amíg elolvad. Keverjük bele a cukrot.
3. Öntsük át egy nagy keverőtálba, és hagyjuk hűlni 15 percig. Keverjük bele fokozatosan a tojásokat, vaniliát, lisztet, tejszint és diót. Öntsük a keveréket az előkészített tepsibe. A csokidarabkákat és egy kis maradék diót dobáljuk a tetejére.
4. Süssük 30-35 percig, ameddig a közepébe szúrt nyárspálcikára nem ragad a nedves massza. Hagyjuk kihűlni a tepsiben. A legjobb ha egy hideg kamrában vagy hűtőben tároljuk.

Tipp: helyettesíthetjük a vaniliát két teáskanál kávéporral is.
 

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!