Egy dolog, amire figyelned kell, ha karriert és családot is szeretnél

Egy dolog, amire figyelned kell, ha karriert és családot is szeretnél

Címlap / Életmód / Család / Egy dolog, amire figyelned kell, ha karriert és családot is szeretnél

A Harvard Business Rewiev portálon jelent meg egy tanulmány, ami részletes betekintést enged abba, mennyi nehézségekkel küzdenek a nők a mindennapok során. Ebből az átfogó elemzésből választ kaphattunk arra, milyen tényezőre kell különösen ügyelnünk, feltéve, hogy nem „csak” családot, hanem karriert is szeretnénk. 

A szerző, Avivah Wittenberg-Cox elmesélte, hogy számos kutatásából arra a következtetésre jutott, hogy a nők rendszeresen vívódnak a karrierjük és a munkájuk között. Egyik utóbbi beszélgetése során olyan történeteket hallott a 35-74 év közötti hölgyektől, amik ezt megerősítették.

Egyikőjük komoly lehetőséghez jutott egy másik országban, de csak több hónapnyi győzködés után tudta rávenni a férjét a költözésre. Egy másik nő annak érdekében, hogy több időt tölthessen a családjával, felhagyott a munkájával. Egy új, „lazább”, szakmát kezdett tanulni. És volt olyan is, aki rájött, hogy a munkahelyén szakmailag félreállították, így más úton kezdett járni. Eközben férje gond nélkül folytatta karrierjét. 

A karrier és a család összeegyeztetése
TarasMalyarevich/depositphotos.com

Ez az eredmény megerősíti azt a következtetést, amelyet Avivah több éves kutatás és személyes történetek sokasága alapján vont le. A professzionálisan ambiciózus nőknek valójában csak két lehetőségük van, ha a párkapcsolatuk minősége és a karrierjük is fontos számukra. Vagy szupertámogató partnerük van, vagy nem tudnak kiteljesedni mindkét területen. 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»