Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
2 kg 2,5 cm-es kockákra vágott sütőtök
1 kicsi, apróra vágott hagyma
2 csésze rizs
2 teáskanál rozmaringlevél
4 csésze tyúkhúsleves alaplé
só, bors
¼ csésze reszelt sajt
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra! Tegyél 1 evőkanál olívaolajat egy kis tepsibe, majd add hozzá a sütőtök felét. Süsd félórán át, közben főzd 15-20 percig a maradék tököt, végül az utóbbi adagot pürésítsd és tartsd melegen. Süsd 5 percen át a hagymát, amíg puha nem lesz, aztán öntsd rá a rizst, és közepes lángon hevítsd további 4 percig, utána szórd bele a rozmaringot!
Melegítsd meg a húslevest egy nagyobb edényben, adj hozzá egy merőkanállal rizshez, és főzd együtt körülbelül 3 percig, amíg a rizs föl nem szívja a folyadék nagy részét. Merőkanalanként folytasd az előbbi műveletet. Megközelítőleg 20-25 percig tart majd, amíg elkészülsz vele. Ha megvan, vedd le a tűzhelyről, sózd és borsozd ízlés szerint, aztán keverd bele a sajtot és a pürésített sütőtököt. A kockákat a tetejére halmozva fenségesen tálalhatod. Hat adag lesz belőle.