Sütőtökös rizottó

Sütőtökös rizottó

Címlap / Életmód / Receptek / Sütőtökös rizottó

A Föld lakóinak csaknem fele rizsalapú étrenden él. Ez nem véletlen, hiszen e csodálatos növényi eredetű táplálék rengeteg B-vitamint, ásványi anyagot és fehérjét tartalmaz.

Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj

2 kg 2,5 cm-es kockákra vágott sütőtök

1 kicsi, apróra vágott hagyma

2 csésze rizs

2 teáskanál rozmaringlevél

4 csésze tyúkhúsleves alaplé

só, bors

¼ csésze reszelt sajt

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra! Tegyél 1 evőkanál olívaolajat egy kis tepsibe, majd add hozzá a sütőtök felét. Süsd félórán át, közben főzd 15-20 percig a maradék tököt, végül az utóbbi adagot pürésítsd és tartsd melegen. Süsd 5 percen át a hagymát, amíg puha nem lesz, aztán öntsd rá a rizst, és közepes lángon hevítsd további 4 percig, utána szórd bele a rozmaringot!

Melegítsd meg a húslevest egy nagyobb edényben, adj hozzá egy merőkanállal rizshez, és főzd együtt körülbelül 3 percig, amíg a rizs föl nem szívja a folyadék nagy részét. Merőkanalanként folytasd az előbbi műveletet. Megközelítőleg 20-25 percig tart majd, amíg elkészülsz vele. Ha megvan, vedd le a tűzhelyről, sózd és borsozd ízlés szerint, aztán keverd bele a sajtot és a pürésített sütőtököt. A kockákat a tetejére halmozva fenségesen tálalhatod. Hat adag lesz belőle.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!