Fajitas recept

Fajitas recept

Címlap / Életmód / Receptek / Fajitas recept

Egy maxikói klasszikus receptet szeretnénk megosztani veletek, amely nagyszerűen csillapítja az étvágyat. A húst bepácolhatjuk reggel és egy fáradt nap után csak ki kell venni a hűtőből és megsütni. Ínycsiklandóan finom!

Hozzávalók:

A páchoz:

½ csésze olívaolaj

4 evőkanál Silver tequila

4 evőkanál lime leve

1 lime reszelt héja

4 nagy gerezd fokhagyma (aprítva)

2 evőkanál méz

1 evőkanál őrölt kömény

1 ½ evőkanál füstölt paprika

75 dkg marhabélszín csíkokra vágva

frissen őrölt fekete bors

A paprikákhoz:

2 evőkanál olívaolaj

1 nagy piros kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva

1 nagy zöld paprika vékony csíkokra vágva

1 nagy narancs paprika vékony csíkokra vágva

1 nagy hagyma, félbe vágva és vékony csíkokra vágva

frissen őrölt fekete bors

½ teáskanál finom cukor

Elkészítés:

1. Keverjük össze a pác összes keverékét és tegyük egy nagy lezárható műanyag tasakba. Keverjük hozzá a húscsíkokat és zárjuk le a zacskót. Hagyjuk pácolódni 1-10 órán keresztül.

2. Hevítsünk fel egy öntöttvas serpenyőt közepes-magas hőmérsékleten. A bepácolt marhahúsról öntsük le a felesleges levet és pirítsuk 3 percen keresztül, kevergetve.

3. Vegyük ki a húst és tegyük félre. A paprika keverék összes hozzávalóját tegyük a serpenyőbe és öntsünk hozzá egy kis olívaolajat. Kevergessük míg megpuhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A marhahúst dobjuk vissza, keverjük össze a paprikákkal és pároljuk együtt is 10 percig.

4. Tálalhatjuk serpenyőben pirított tortillában, de önmagában friss kenyérrel, rizzsel vagy szemes bab főzelékkel is nagyon finom!
 

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!