Íme a boldogság 7 fajtája – Mindegyiket megtapasztaltad?

Íme a boldogság 7 fajtája – Mindegyiket megtapasztaltad?

Címlap / Életmód / Lélek / Íme a boldogság 7 fajtája – Mindegyiket megtapasztaltad?

Minden ember a boldogságot hajszolja, pedig az mindenkinek mást jelent. Ez nem meglepő, hiszen nem is egyféle boldogság létezik.

Öröm 

Örömöt akkor érzünk, mikor átadjuk magunkat egy szívmelengető pillanatnak. Abban a percben értékeljük, amink van vagy amit éppen átélünk.

Az örömöt annyi apró dologban megláthatjuk, hogy igazán könnyű megtalálni – például a zenében, humorban – de az is igaz, hogy ez az érzés amilyen hamar jön, olyan hamar el is múlik. Törekedj arra, hogy minél több olyan esemény legyen az életedben, ami örömre ad okot. 

Izgalom

Az izgalom tovább tarthat, mint az öröm, de ez az érzés is múlandó, hiszen valami iránt csak ideig-óráig vagyunk lelkesek, ritka az, hogy ez hosszú távon kitartson. Viszont remek motiváció! Kutatások bizonyítják, hogyha ideges vagy szorongó vagy és helyette azt mondod magadnak, hogy izgatott vagy, akkor pozitív energiává változtathatod az érzést.

Egy nyaralás előtt már hetekkel izgatottak vagyunk, hiszen alig várjuk hogy elkezdődjön, így a kellemes várakozás már korán elkezdődik.

Ezért kiváló boldogságforrás az új élmények keresése: előtte izgatottságot érzünk, közben örömöt, utána pedig hálát, ami a következő pont. 

Hála

Az boldogság egyik legfontosabb fajtája, amit sajnos szinte mindenki elhanyagol. Igaz, könnyen eltűnhet, ha nem gondolunk rá tudatosan, pedig a felmérések szerint az, aki rendszeresen hálát ad azért, sokkal elégedettebb az életével. Hajlamosak vagyunk arra, hogy természetesnek vegyünk fontos dolgokat, mint például az egészség vagy egy kedves rokon, ezért ne felejts el hálát adni azért, amid van.

Hálát gyakorolni nem nehéz: minden nap végén jegyezd fel, aznap minek örültél és miért lehetsz hálás és hónap végén olvasd vissza.

Ha ezt eleget gyakorlod, rászoktatod magad egy boldogabb életre.

Hála, mint örömforrás
pepifoto/istockphoto.com

Büszkeség

A Büszkeség a hét főbűn egyike is, pedig nemcsak negatív érzés lehet. Amennyiben egyfajta „belső hálaadásként” fogjuk fel, fontos örömforrás. Lehetünk büszkék a családunkra, arra, amit elértünk a munkában, sportban, művészetben, stb.

Gyakorlatilag bármire lehetünk büszkék, amibe időt, energiát és gondoskodást öltünk és – ahogy a háláért – erről is ajánlott listát vezetni.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»