A boldogság titka 10 országból: másképp nézel majd a világra

A boldogság titka 10 országból: másképp nézel majd a világra

Címlap / Életmód / Lélek / A boldogság titka 10 országból: másképp nézel majd a világra

A boldogság mindenkinek mást jelent, de ha úgy érzed, ez már egy ideje hiányzik az életedből, lehet, hogy szemléletváltásra van szükséged. Ebben az esetben érdemes megfogadni a különböző népességek tanácsait, hiszen mindenhol egy kicsit másképp vélekednek arról, mi kell ahhoz, hogy igazán boldoggá válhassunk!

Olaszország és a szépségek

Az olaszok azt az elvet vallják, hogy az életet igazán élvezni kell. Ők úgy gondolják, hogy minden pillanatban meg kell találni a szépséget, mert ott van, még ha elsőre nem is olyan feltűnően: amikor sétálni mész, ebédelsz, vagy szimplán kiválasztod, mit viselj aznap…

Utóbbi pedig számukra kifejezetten fontos. Olaszországban úgy vélik, ha valaki ad magára, foglalkozik a külsejével, sokkal boldogabb lesz a saját bőrében, és ez elengedhetetlen a pozitív élethez.

Az írek és az összetartozás

Az írek számára a boldogság abban rejlik, hogy szerintük mindig jó érzés valami nagyobb egységhez tartozni. Szeretnek közösségeket építeni, baráti társaságokat kialakítani, és valaminek a részesévé válni.

Ezért is járnak gyakran együtt szórakozni, focimeccseket nézni, vagy akár csak egy tűz körül üldögélve dalokat énekelni, és mindenkinek azt tanácsolják, hogy cselekedjen így, ha tényleg boldog akar lenni. Ha ugyanis valamihez tartozol, sosem kell egyedül érezned magad!

India és a találékonyság

Indiában nagyra tartják a rugalmasságot, kreativitást és az egyedi megoldásokat. Ők nem olyan emberek, akik mindenből a legdrágábbat keresik, nem számít nekik a luxus, hiszen az sokkal nagyobb dolog a szemükben, ha fényűző anyagok nélkül is tudnak különlegeset alkotni.

Minden találékonyság kérdése, és számukra ez a hozzáállás segít a boldogság megtalálásában! Képesek vidáman élni azzal, amit kaptak, és megtalálni mindenben a szépséget, ahelyett, hogy folyton valami mást, valami jobbat keresnének.

A svédek és az egyensúly

Svédországban úgy gondolják, a tudatosság rengeteget számít a boldogság elérésében. Hiszen nem véletlenül tartja a mondás: jóból is megárt a sok.

Ők úgy vélik, mindenben az egyensúlyt kell megtalálni, és semmit sem szabad túlzásba vinni, mert akkor sosem fogjuk magunkat igazán elégedettnek érezni.

Ne vegyél túl sok ruhát, ne költs vagyonokat a külsődre, és ne egyél rengeteg édességet csak azért, mert finomak. Keresd az egyensúlyt, és a boldogság megtalál téged!

Japán és a hibák szeretete

Japánban mindig is nagyra értékelték a régi korok tárgyait, a hagyományokat, és mindazt, ami a múlt része.

Számukra nem az a szép, ha például egy váza régies hatású, hanem az, ha ez a váza tényleg hosszú történelemmel rendelkezik. Szerintük ugyanis az apró törések, a sérülések nem hibássá tesznek egy tárgyat, hanem egyedivé és különlegessé.

Ha valami tönkrement, azt sosem dobják ki, hanem mindig módot találnak a megjavítására, és ezt az elvet nem csak tárgyakra, de a kapcsolatokra is ugyanígy értelmezik!

A svájci emberek elhivatottsága

A svájci emberek teljes ideológiát építettek ki, ami a boldogság elérésével áll szoros kapcsolatban. Ők úgy vélik, ahhoz, hogy igazán elégedett legyél az életeddel, először sikeresnek kell lenned.

Fel kell építened magadnak a céljaidat, összeszedettnek és szorgalmasnak kell lenned, és ha erre hosszú távon is képes vagy, végre igazán boldognak érezheted magad.

Természetesen az, hogy neked mi a célod, teljesen rajtad áll: ez lehet egy fényes karrier, családalapítás, vagy akár egy hobbi, de a lényeg, hogy ezt elkötelezetten fel kell építened a teljességhez.

Hawaii és a megosztás

Bár Hawaii nem egy ország, az itt élő embereknek igazán irigylésre méltó véleményük van arról, mi tehet minket boldoggá. Szerintük ahhoz, hogy igazán elégedett legyél az életeddel, meg kell tanulnod osztozni azokkal, akiket nagyon szeretsz.

Ha ugyanis mindent sajátodként kezelsz, örökké hiányérzet lesz a szívedben, mert az örömödet igazán sosem tudod másokkal együtt megélni.

Ha viszont képes vagy adni a szeretteidnek az ételedből, tárgyaidból, bármiből, amid van, sokkal boldogabb leszel, mint ha egyedül élveznéd ki őket.

Uganda és a Hakuna Matata

Mind emlékszünk még az Oroszlánkirály népszerű dalára, a Hakuna Matatára. Ez a kifejezés annyit jelent, hogy „nincs probléma”, ami az Ugandában élő emberek egyik legkedvesebb mondása.

Ők a pozitív gondolkodásmódra helyezik a hangsúlyt, és ahelyett, hogy feleslegesen aggodalmaskodnának vagy bosszankodnának apróságok miatt, inkább a vidám dolgokra gondolnak. A sötét gondolatokat tánccal, nevetéssel, egymás felvidításával űzik el, és ettől lesznek olyan boldogok!

A franciák és a slow living

Franciaországban az emberek nem a multitaskingról híresek, és eszükbe sem jut hosszú időn át egyszerre több dologgal is foglalkozni. Inkább a lassú életmódot, azaz a „slow livinget” részesítik előnyben, és a romantikára, az élet apró örömeinek felfedezésére fordítják energiájukat.

Képesek kikapcsolni, és ahelyett, hogy hazavinnék a problémáikat, ezeket gondolatban félreteszik. Felesleges stressz helyett inkább kávéznak, beszélgetnek, jókat esznek, és csak akkor foglalkoznak az elintéznivalókkal, amikor azoknak tényleg eljött az ideje!

A norvég boldogság titka

Norvégiában a komfortérzetet tartják a boldogság egyik kulcsának. Az itt élők úgy vélik, ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat az életünkben, szükségünk van arra, hogy tényleg el tudjuk engedni magunkat.

Nem kellenek kényelmetlen magas sarkú cipők, sem pedig ruhadarabok, amikben csak feszengenek, hiszen a lényeg azon van, hogy jól érezzék magukat!

Számukra az is elengedhetetlen, hogy otthonos hangulatot teremtsenek maguk köré, figyeljenek arra, hogy ahol élnek, oda tényleg jó érzés legyen hazamenni, és ezt előszeretettel osztják meg a barátaikkal, szeretteikkel és.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!