Hozzávalók
– 1 kg marhabélszín 5 cm-es kockákra vágva
– 3 evőkanál olívaolaj
– 1 közepes hagyma, szeletelve
– 1 púpozott evőkanál finomliszt
– 450 ml száraz vörösbor
– 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
– 2 szál friss kakukkfű
– 1 babérlevél
– 350 g mogyoróhagyma
– 225 g füstölt szalonna kockákra vágva
– 100 g erdei gomba, darabokra vágva
– só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
1. Egy serpenyőben forrósíts fel egy evőkanál olajat és pirítsd meg benne a marhahúst, míg szép sötétbarna nem lesz. Vedd ki a húst egy tálra. Az olajba dobjuk bele a felszeletelt hagymát és dinszteljük meg.
2. Dobjuk vissza a húst a serpenyőbe, szórjuk rá a lisztet, keverjük el. Öntsük hozzá a vörösbort és keverjük meg újra.
3. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, fűszernövényeket, sót, borsot és fedjük le. Alacsony hőfokon legalább egy óráig főzzük. Ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet. Sütőbe is tehetjük alumínium fóliával lefedve, 2 órán keresztül 180 C-on.
4. Egy másik serpenyőbe tegyük bele a maradék olajat, pirítsuk meg benne a hagymát és a szalonnát. Körülbelül a főzési idő felénél a megpirult hagymás szalonnát kanalazzuk hozzá a marhahúshoz, keverjük el és főzzük tovább.
5. Forrón tálaljuk főtt burgonyával (például vajas újburgonyával) és zöldségsalátával. Száraz vörösbort igyunk hozzá.