A hétköznapi sminkek tízparancsolata – Minden nőnek ismernie kellene!

A hétköznapi sminkek tízparancsolata – Minden nőnek ismernie kellene!

Címlap / Stílus / Arc / A hétköznapi sminkek tízparancsolata – Minden nőnek ismernie kellene!

Az előző tippválogatásunkból már tudod, hogyan kell úgy megteremteni a sminked alapját, hogy egész nap tartós is maradjon és hozzád illő legyen az alapozás – most jöhet a szem és a száj! Ne aggódj, továbbra sem kell sminkmestereket megszégyenítő módon ügyesnek lenned a témában; csak kapd elő a kedvenc árnyalataidat és jól figyelj, mert életmentő tanácsok következnek!

Először a fehér

Tudtad, hogy ha színezni szeretnéd a szemhéjad, jobban jársz, ha előbb fehér szemceruzával kicsit megrajzolod a szempilláid tövét?

Így minden árnyalat sokkal jobban fog látszódni, a szempillaspirálodat is jobban kiemeli és elképesztően gyönyörű lesz az összhatás…

Próbáld ki!

 

Ismerd a szemeidet!

Mindig tájékozódj, mielőtt sminkelsz – lehet, hogy megtetszettek az óriási cicaszemek, de ha nem olyan a szemformád, sajnos nem biztos, hogy jól fog állni ez a makeup.

Mandula alakú, esetleg kicsit húzott, vagy mélyen ülő szemed van?

Sminkelj úgy, hogy kiemeld a szép részeket!

 

A szemöldök alá kerüljön highlighter

Tudtad, hogy sokkal jobban elkülönülnek majd a szemöldökeid (és emiatt nem is kell rájuk annyi festéket tenni), ha egy kis highlighterrel kiemeled őket?

Húzz egy vonalat alájuk és élvezd a még tökéletesebb összhatást!

Húzz vonalat!

Ha te sem vagy a tusozás koronázatlan királynője, van egy egyszerű tippünk: fogj egy szemceruzát, pöttyözd be a szemhéjadat a pilláid tövénél és kösd össze őket.

Még jobb, ha az ujjaddal egyszerűen elkened, így gyönyörű füstös szemeket csinálhatsz magadnak!

 

Játssz a színekkel!

Tudtad, hogy simán megváltoztathatod a szemformádat egy kis játékkal?

Próbáld ki, hogy áll a világos, a barnás és a feketés szemhéjfesték – tuti észreveszed majd a különbséget és megtudod, melyik a hozzád leginkább passzoló look!

Fotózd is le őket, hogy utólag tudj dönteni.

 

Kétrétegű spirál

Ha kész vagy, jöhet a spirálozás, de nem akárhogy: két rétegben!

Először kendd fel az elsőt, majd mindenképpen várj egy pár percet, és ha már megszáradt, jöhet a második adag – így extratartósak és gyönyörűek lesznek a pilláid egész nap.

Mindig használj szájkontúrt!

Nem kell lemondanod a hétköznapi hamburgerezésekről sem, csak igyekezz tartósabb szájsminket készíteni, mint egyébként!

Rajzold meg a szádat szép óvatosan, majd ahhoz kendd hozzá a rúzsodat vagy szájfényedet, meglátod, így sokkal tovább tart majd a végeredmény!

 

Találd meg a szádhoz illő színt

Ha a szemeddel megvagy, javasoljuk, hogy az utolsó simítás a szád legyen – találd meg a hozzád és a szettedhez leginkább passzoló színt!

Nyilván nem kell piros rúzs minden napra (persze ha ahhoz van kedved, miért ne), de egy könnyed rózsaszínes-bézses árnyalattal nem nyúlhatsz mellé, ha a szemedhez és a bőrödhöz leginkább stimmelő tónust választod.

 

A száj szélét korrigáld alapozóval!

Most feltehetnéd a kérdést, hogy hogy jön ide az alapozó – pedig igenis fontos része a száj kiemelésének!

Persze ne rá kendd, hanem köré: a sminkelés legvégén nyugodtan korrigáld a szád összhatását úgy, hogy a zugokba kensz és az élek mentén erősítesz egy kicsit alapozóval.

 

Ne figyelj senkire

Persze a legjobb barátnőid tanácsait nyugodtan megfogadhatod, de ne törődj azzal, mik az „elvárások” sminkelés terén…

Kísérletezgess otthon (hidd el, nagyon szórakoztató) és tapasztald ki, neked mi áll igazán jól, hogy aztán bármilyen szürke hétköznapot feldobhass egy szuper szem- vagy szájszínnel!

 

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!