5 dolog, amit a fodrászod sosem mond neked – pedig jó, ha tudsz róluk

5 dolog, amit a fodrászod sosem mond neked – pedig jó, ha tudsz róluk

Címlap / Stílus / Haj / 5 dolog, amit a fodrászod sosem mond neked – pedig jó, ha tudsz róluk

Egy új frizurától akár új embernek is érezheted magad, magabiztosabb leszel, és még a közérzeted is jobb lesz. De azért van pár dolog, amit érdemes elolvasnod a hajvágással kapcsolatban – és a fodrászod is örülne annak, ha tudnál ezekről. Még akkor is, ha ő saját maga nem mondja neked.

Mutasd meg azt is, mit nem akarsz

Láttál egy nagyon klassz frizurát a neten, és eldöntötted, hogy neked is olyan haj kell, csak egy kicsit rövidebb változatban? Akkor valószínűleg már lementetted a telefonodba a képet, és azzal együtt indulsz a fodrászodhoz. Azonban érdemes előtte lementened néhány olyan frizuráról készült fotót is, amilyet semmiképp sem akarsz. Hiszen mindenkinek mást jelenti a „kicsit rövidebb„”, és ha a végén a füledig ér a hajad, miközben te vállig érőre gondoltál, csalódottan fogsz kimenni a szalonból. Érdemes pontosítanod, hogy elkerüljétek a kellemetlen helyzeteket.

Egy alkalom nem elég

Tegyük fel, hogy már évek óta szőkére festetted a hajadat, majd a napokban rájöttél, hogy változtatnál már ezen az árnyalaton. Például feketére szeretnél váltani a téli szezonban, ami miatt időpontot kérsz a fodrászhoz.

Jó, ha tudod, hogy egyetlen festéssel nem fogod megkapni azt a színt, amire nagyon vágysz. Ahhoz, hogy a hajad egészsége se károsodjon, és a végén szuper legyen az eredmény, több alkalommal is el kell látogatnod hozzá, hogy a végén eltüntessétek a sárgás, vöröses árnyalatot, ami egyetlen fedéssel nem lehetséges. Erre készülj fel, mielőtt nagyobb változtatásba fogsz.

Hajfestés
istockphoto

Mit csináltál eddig a hajaddal

Azt gondolnád, nem fontos, de valójában a fodrászodnak igenis sokat jelent, ha tudja, milyen változtatásokon ment keresztül a hajad az elmúlt pár évben.

Például tavalyelőtt még barna voltál, aztán leszívattad a hajad, beszőkültél, majd megint barna lettél, és most valami újdonságra vágysz.

A hajad ebben az esetben számtalan árnyalatnyi különbségen ment keresztül, és ahhoz, hogy a végén a megfelelő színt kapd, a fodrászodnak tisztában kell lennie ezekkel is. Megkönnyíted a dolgát, hiszen egy festett hajjal egészen más dolgozni, mint egy eredeti színnel.

Egy apró trükk

Talán nem is tudtad, de amikor egy fodrász hibát követ el a hajadon, bevet egy apró trükköt, amit te magad észre sem veszel. Tegyük fel, hogy ombre hajra vágytál, és az átmenet nem sikerült jól, vagy a vágás nem lett tökéletes. Ilyenkor ahelyett, hogy egyenesre kivasalná a tincseidet, inkább begöndöríti, a hullámok ugyanis jól elfedik a különféle hibákat.

Az átmenet problémája nem olyan feltűnő így, és a hajad hossza sem, hiszen a göndör tincsek miatt amúgy is rövidebb lesz.

istockphoto

A hajad típusának függvényében

Vedd figyelembe a választásodnál azt, hogy milyen típusú a hajad, és az arcod formája.

Például, amennyiben göndörödik a hajad, de te vállig érő bob frizurát szeretnél, érdemes átgondolnod, milyen lesz a végeredmény, ha éppen nem vasalod ki. Lehet, hogy a tincseid összeugranak rövidre, és a látvány nem fog tetszeni, az állandó vasalás viszont roncsolja a frizurád.

Mindig a hajad természetes állapotához válassz fazont! Az arcod pedig azért fontos, mert amennyiben hosszúkás formája van, egy egyenes, lépcső nélküli fazon kevésbé fog jól állni egy bob frizurához képest.

 

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!