Haj / Stílus

A legmenőbb frizura trendek 2020-ban

A legmenőbb frizura trendek 2020-ban

Az óévet maga mögött hagyva az ember ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy mindent tiszta lappal kezdjen, jobb emberré váljon és kicsit megváltozzon, természetesen előnyére. Ilyenkor az egyik legkézenfekvőbb, mégis leghatásosabb változtatás egy friss, új frizura. Most ráadásul egy új évtizedet is kezdünk, ami szerencsére egészen szemet gyönyörködtető és izgalmas haj-trendeket fog hozni, vagy újra behozni a köztudatba.

A bubinak és a gondosan besütött hajkoronáknak búcsút inthetünk az előrejelzések szerint, és divatba jönnek a haj-ékszerek, a nagyméretű hajgumik, a természetesen kócoskás, a tükörsima hosszú, és a tupírozott hajköltemények. A hírességek trendszetter hajszobrászai az alábbi öt frizurát tartják biztos befutónak az újérvre.

Extra hosszú haj

A hosszú haj – ha jobban belegondolunk – sosem megy ki a divatból mert elegáns és nőies, illetve a férfiak is imádják. Ennek ellenére az elmúlt években kicsit háttérbe szorult a bubi- és a hosszú bubifrizura népszerűsége miatt, most azonban újra előretör. Priyanka Chopra és Kim Kardashian már maga mögött hagyta a félhosszú hajkoronát és szuperhosszú fürtökre váltott. Napjainkban már jó minőségű póthajakat lehet kapni, így pár óra alatt szuperhosszúra növeszthetjük loboncunkat. Az egyenes, fényes hosszú haj nagy divat lesz jövőre.

 

 

Laza kócosság

2020-ban visszatér a „most keltem ki az ágyból” hangulatú frizura. Puha, laza, enyhén loknis fürtök jellemzik és direkt tűnik rendezetlennek. Akinek eredetileg is van egy kis hullám a hajában, annak könnyű dolga van ezzel a hajjal, mert csak megszárítja fürtjeit a levegőn, kicsit megborzolja és kész is. Az egyenes, vagy túl göndörre száradó tincsekhez azonban hajsütővas vagy hajvasló segítségét kell kérni. Bizony, a nők képesek elbíbelődni a hajukkal akkor is, amikor épp az a cél, hogy úgy tűnjön, mintha a frizura erőfeszítés nélkül lenne ilyen.

 

 

 

Szupervastag hajgumik

Az ilyen nagyméretű, vastag anyagú hajgumik a nyolcvanas években uralták a haj-ipart, utána pedig tűzzel-vassal irtották, csak azért, hogy most, ebben az új évtizedben megint hódító körútra indulhassanak. Annyi bizonyos, hogy az újév egyik fő haj-kiegészítője bizony ez lesz, úgyhogy nézzük, hogyan is lehet elegánsan viselni, mert igenis lehet! Egy nagy, selyemszerű anyagból készült hajgumi – angolul „scrunchie’ – ugyanis határozottan sikkesen mutathat egy magas lófarokkal, egy tarkón összefogott copffal, vagy egy francia fonás végén. 

 

 

 

Retro a hatvanas évekből

A hatvanas évek olyan meghatározó évtized volt a divat szempontjából, hogy sminkjei, ruhái és frizurái a mai napig vissza-visszajönnek. Brigitte Bardot, Catherine Denevue és Sophia Loren egyszerűen nem tudott hibázni, bármilyen hajat is viselt éppen. 2020-ban a nagy, puffos haj lesz terítéken, amit – hosszú vagy félhosszú haj esetében – finom loknikkal egészíthetünk ki. A fejtetőre kreált nagy volument tupírozással, vagy póthajjal érhetjük el, a lényeg a magas, puffos hatás. Ha valaki szereti a frufrut, nyugodtan hordja, hiszen bármelyik hatvanas évekbeli frizurához remekül áll. Idézd meg a múlt szexszimbólumait egy olyan hajjal, mely nemcsak figyelemreméltó, de stílusos is. 

 

 

 

 

Vintage haj-ékszerek

Egy ékszer mindig összeszedett, stílusos benyomást kelt, bárhol viseljük testünkön, így természetesen a hajkorona sem kivétel. Egy gyöngyökkel kirakott hajpánttal, vagy egy apró kristályokkal díszített Chanel-csattal minden körülmények között klasszikusan elegáns hatást érünk el, ráadásul könnyedén. Egy eredeti kristályos csat igen drága lehet, ezért érdemes online keresni valami jó minőségű darabot, amivel helyettesíthetjük. Ha egy sikkes oldalkontyba tűzöd, egyből megidézed Párizst. 

 

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást