5 dolog, amit a fodrászod sosem mond neked – pedig jó, ha tudsz róluk

5 dolog, amit a fodrászod sosem mond neked – pedig jó, ha tudsz róluk

Címlap / Stílus / Haj / 5 dolog, amit a fodrászod sosem mond neked – pedig jó, ha tudsz róluk

Mutasd meg azt is, mit nem akarsz

Láttál egy nagyon klassz frizurát a neten, és eldöntötted, hogy neked is olyan haj kell, csak egy kicsit rövidebb változatban? Akkor valószínűleg már lementetted a telefonodba a képet, és azzal együtt indulsz a fodrászodhoz. Azonban érdemes előtte lementened néhány olyan frizuráról készült fotót is, amilyet semmiképp sem akarsz. Hiszen mindenkinek mást jelenti a „kicsit rövidebb“”, és ha a végén a füledig ér a hajad, miközben te vállig érőre gondoltál, csalódottan fogsz kimenni a szalonból. Érdemes pontosítanod, hogy elkerüljétek a kellemetlen helyzeteket.

Egy alkalom nem elég

Tegyük fel, hogy már évek óta szőkére festetted a hajadat, majd a napokban rájöttél, hogy változtatnál már ezen az árnyalaton.

Például feketére szeretnél váltani a téli szezonban, ami miatt időpontot kérsz a fodrászhoz.

Jó, ha tudod, hogy egyetlen festéssel nem fogod megkapni azt a színt, amire nagyon vágysz. Ahhoz, hogy a hajad egészsége se károsodjon, és a végén szuper legyen az eredmény, több alkalommal is el kell látogatnod hozzá, hogy a végén eltüntessétek a sárgás, vöröses árnyalatot, ami egyetlen fedéssel nem lehetséges. Erre készülj fel, mielőtt nagyobb változtatásba fogsz.

Hajfestés
istockphoto

Mit csináltál eddig a hajaddal

Azt gondolnád, nem fontos, de valójában a fodrászodnak igenis sokat jelent, ha tudja, milyen változtatásokon ment keresztül a hajad az elmúlt pár évben.

Például tavalyelőtt még barna voltál, aztán leszívattad a hajad, beszőkültél, majd megint barna lettél, és most valami újdonságra vágysz.

A hajad ebben az esetben számtalan árnyalatnyi különbségen ment keresztül, és ahhoz, hogy a végén a megfelelő színt kapd, a fodrászodnak tisztában kell lennie ezekkel is. Megkönnyíted a dolgát, hiszen egy festett hajjal egészen más dolgozni, mint egy eredeti színnel.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást