Ezt jelenti igazából érettnek lenni: mert valójában nem a korod számít ebben

Ezt jelenti igazából érettnek lenni: mert valójában nem a korod számít ebben

Címlap / Életmód / Egészség / Ezt jelenti igazából érettnek lenni: mert valójában nem a korod számít ebben

Az emberek többsége onnantól kezdve érettnek tartja magát, hogy elkezd dolgozni, fizeti a számláit, és saját magának vásárol be. De valójában az, hogy mennyire vagy felelősségteljes, egészen mástól függ!

Az érett gondolkodás nem függ évszámoktól; nem változol át a harmincadik vagy negyvenedik születésnapodon hirtelen felelősségteljessé. Nem kapsz kitüntetést, ha átélsz sok-sok tapasztalatot az életed során, ahogy az sem számít, hogyan öltözködsz vagy milyen hangszínben beszélsz. Az emberek többsége ugyanazt az életet éli újra és újra, a korábban elkövetett hibákat pedig folyamatosan elkövetik, anélkül, hogy okulnának belőlük. Noha mindannyian szeretnénk jobb személyiségekké fejlődni, ez sosem sikerül teljesen, mert az élet váratlan fordulataival folyamatosan alakít minket.

Hogy igazán érett, felelősségteljes gondolkodású felnőtt vagy-e, inkább attól függ, mihez kezdesz azokkal a tapasztalatokkal, amikből tanulnod kéne. Ugyanis sosem érkezik el az a pont az életedben, amikor minden könnyű lesz. Mindig azon kell lenned, hogy kitágítsd a komfortzónádat, és új dolgokat tanulj. Persze, hogy nem könnyű minden nap bemenni a munkahelyedre, és valami olyat csinálni, amihez még nem értesz teljesen. De minden tanuláshoz idő kell, és ez elengedhetetlen a fejlődéshez; egy igazán érett ember ugyanis tisztában van a saját képességeivel.

Egy igazán érett ember nem fél felelősséget vállalni a cselekedeteiért és szembe néz a következményekkel.

Nem hibáztat másokat a saját tettei miatt, és azt is tudja, hogy az életét saját maga irányítja.

Megérti, hogy az empátia mennyire fontos része a hétköznapoknak, és nem csak saját magával foglalkozik, hanem igyekszik segíteni másoknak is.

Nem csak hallgat, hanem oda is figyel arra, mit mondanak neki egy beszélgetés közben, és ezeket mind tapasztalatként fogja fel – mert egy igazán bölcs gondolkodású ember nem csak a saját, de mások tapasztalataiból is tanul.

Ezt jelenti igazából érettnek lenni: mert valójában nem a korod számít ebben

Egy igazán érett személy tudja, hogy semmivel sem felsőbbrendűbb másoknál. Hiába alakul éppen jól az élete, egyetlen percig sem érezteti másokkal azt, hogy jobb lenne náluk. Nem kényszerítenek másokat alulrendelt helyzetbe, szimplán csak azért, mert épp nincs gond az életükben.

Tudják, mi igazán értékes az életben, és ragaszkodnak is ezekhez az elvekhez.

Ahhoz, hogy te is igazán felelősségteljes legyél, el kell jutnod erre a szintre.

Képek forrása: pexels.com

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!