7 féle Ayurvédikus testtípus létezik – Te hova tartozol?

7 féle Ayurvédikus testtípus létezik – Te hova tartozol?

Címlap / Életmód / Ezotéria / 7 féle Ayurvédikus testtípus létezik – Te hova tartozol?

Az Ájurvéda India ötezer évnél is idősebb hagyományos, természetes gyógyítási rendszere, amiből a nyugati orvoslás is számos vonást átvett.

Én még csak most ismerkedem az Ájurvédával, korábban minden olyasmit zsigerből elutasítottam, ami idegen volt, és kicsit is misztikus. Egy ideje viszont igyekszem sokkal nyitottabb lenni minden olyanra, ami elsőre furcsa, mert ezzel mindig új perspektívát kaphatok, és fejlődhetek, hiszen kívül kerülök a komfortzónámon. Az Ájurvéda rendkívül összetett dolog, ám minden ott kezdődik, hogy megállapítjuk a testtípusunkat.

Erre vonatkozóan különféle kalkulátorokat találsz a neten, de természetesen elmehetsz egy Ájurvéda szakértőhöz, egy guruhoz is, aki személyesen a lehető legpontosabb képet tudja nyújtani a testtípusodról. Ha ugyanis ismered a testtípusodat, akkor annak megfelelő étrendet, kezelést, tisztítókúrát írhatnak elő neked, ami automatikusan hozzávezet egy tudatosabb, egészségesebb életvitelhez.

Az alábbiakban láthatod, milyen testtípusok léteznek az Ájurvédában, de ne lepődj meg, ha több helyen is magadra ismersz, mert a három fő dósa mindenkiben keveredik – csupán eltérő mértékben.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!