5+1 sztár, akit a soványsága miatt kritizálnak

5+1 sztár, akit a soványsága miatt kritizálnak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5+1 sztár, akit a soványsága miatt kritizálnak

Hollywood berkein belül állítólag nem létezik olyan, hogy valaki „túl sovány” és ha valaki felszed pár kilót, egyből címlapokon feszíti keresztre a média. Ennek ellenére több olyan híresség is van, akit azért vett szájára a sajtó – vagy a közösségi médián kommentelő átlagemberek – mert éppen túl vékony volt.

Úgy látszik, egy nő bármit tehet, Hollywood és a közvélemény lehetetlen szépségideáljának sosem fog megfelelni, de az alábbi hölgyek reagáltak is a testükkel kapcsolatos rosszindulatú megjegyzésekre. Íme hat celebnő, aki a soványsága miatt kapott kritikát.

Ruby Rose sokat edz

Az ausztrál színésznő először modellként robbant be a köztudatba, így természetes volt, hogy filigrán alkattal rendelkezik. 2017-ben azonban több kommentelő is anorexiásnak bélyegezte egy Instagram fotója alatt.

Ruby erre azt nyilatkozta, hogy nagyon frusztrálta, hogy a súlya beszédtéma lett, hiszen ez nem más, minthogy egyesek a saját elképzeléseiket és elvárásaikat erőltetik rá.

Azt is mondta, hogy nem szeretné, ha rajongói aggódnának érte, mert mindössze sokat edzett, hiszen három akciófilmet is forgatott egymás után.

 

Sarah Jessica Parker nem szeretné, hogy a teste etalon legyen mások számára

A Szex és New York sztárjának súlya mindig is közbeszéd volt és maga Sarah is nyilatkozta, hogy tisztában van vele, hogy alakja vékonyabb az átlagnál.

Egy talkshow-ban arról beszélt, hogy azért sem hízott, mert egyrészt a munkája miatt egész nap magassarkúban kellett sétálgatnia a városban, másrészt megtehette, hogy otthon jógázzon az oktatójával, amíg gyerekére babyszitter vigyázott és tudja, hogy a legtöbb nő számára nem ez a realitás.

Ugyan állítása szerint a családjától örökölte a „sovány-géneket”, de az is segít, hogy egész nap a gyerekei után rohangál.

 

Angelina Jolie mindig nádszálvékony volt

Miután 2007-ben édesanyját elveszítette rákban, Angelina Jolie nagyon lefogyott, pedig előtte is tökéletes alakkal rendelkezett.

A sztár kénytelen volt reagálni a kritikára és elmondta, hogy a gyász miatt veszített súlyából.

Állítása szerint nagyon elszomorította, hogy fogyásával kapcsolatban az emberek nem arra gondoltak, hogy milyen nehéz időszakot él meg, hanem egyből arra, hogy anorexiás lett, hogy jobban nézzen ki.

 

Kendall Jenner utálja, ha túl soványnak titulálják

Kendall 2003-ban beszélt arról, milyen nehezen éli meg, hogy a súlya miatt szekálják.

Azt mondta, próbál hízni, de nem tud és szeretné, ha az emberek tisztában lennének azzal, hogy valakit túl soványnak nevezni ugyanolyan bántó, mintha lekövéreznék az illetőt.

Nővére, Khloe is kiállt mellette, mondván húga a kamerák előtt nőtt fel, így súlya sajnos mindig is beszédtéma volt.

Kendall 2018 legjobban fizetett modellje lett, de ez nem jelenti azt, hogy immunis a kritikára.

 

Gigi Hadid több empátiát kér

Kendall egyik leghíresebb kolleganője, Gigi Hadid is megjárta a hadak útját, ha a súlyáról van szó. Míg 17 évesen „túl nagynak” tartották a modellkedéshez, később azért vette elő a sajtó, mert túl vékonynak találták.

Miután Hashimoto betegséggel diagnosztizálták – ami a pajzsmirigy autoimmun gyulladása – már jobban tudta kontrollálni testét és a tünetek elmúltak, és szerinte súlya most ideális.

Arra kéri az embereket, hogy tanúsítsanak több együttérzést, mielőtt valakit a testével kapcsolatban kritizálnak.

 

Celine Dion azt akarja, hogy mindenki szálljon le róla

Az énekesnő mindig filigrán alkat volt, de az elmúlt időben kifejezetten sovány lett, és ez bizony elmarasztaló és aggódó címlapokat eredményezett.

Celine-nek erre az volt a válasza, hogy akinek nem tetszik, ahogy kinéz, az ne fényképezze le és kész.

Állítása szerint az a fontos számára, hogy mindig erősnek és nőiesnek érezze magát a bőrében és nem érdekli, mások mit gondolnak a testéről.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást