5 tipp, amivel értékes emberi kapcsolatokra tehetsz szert

5 tipp, amivel értékes emberi kapcsolatokra tehetsz szert

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 5 tipp, amivel értékes emberi kapcsolatokra tehetsz szert

Nem könnyű olyan kapcsolatokra szert tenni manapság, ami mindenféle érdektől mentes és színtiszta szereteten alapszik. Éppen ezért neked sem érdemes mindenkit beengedned az életedbe. Néhány hasznos tanács alkalmazásával szert tehetsz mély és értékes kapcsolatokra.

Már az elején is légy önmagad

Sokan megjátsszák önmagukat azért, hogy jobb színben tűnjenek fel és, hogy még több szeretetben részesüljenek. Pedig valójában a másik fél egy teljesen más embert kedvelt meg, jobban mondva a viselt maszkba szeretett bele.

Persze az idő előre haladtával képtelenség folyamatosan viselni ezt a maszkot, így a legtöbb ilyen esetben kiderül, hogy az illető teljesen másnak mutatta magát.

Gondolj csak bele, te nem éreznéd magad átverve, ha egy hozzád közel álló személyről kiderülne, hogy nem az aki? Ez felesleges időpocsékolás, mivel ez az állapot csak ideig-óráig tartható fent. Inkább légy önmagad már az első találkozástól, így biztos lehetsz benne, hogy önmagadért fognak szeretni.

Érdeklődj!

Legyen szó bármilyen emberi kapcsolatról, az mindig kétoldalú. Alapvetően mindenki szeret magáról beszélni, de közben arra is kell ügyelni, hogy a másikat meghallgassuk és elegendő figyelmet áldozzunk rá.

Ha szeretnél értékes kapcsolatokra szert tenni, akkor kezdd azzal, hogy érdeklődsz a másik felől. Ez esetben nem a szokásos „mizu”-ra gondolunk, hanem olyas fajta érdeklődésre, ami szívből jön.

Nagyon jó érzés azzal szembesülni, hogy egy másik ember bizalmat szavazva, kitárja neked a szívét. Természetesen ugyan ilyen fontos, hogy ez kölcsönös legyen, vagyis neked is érezned kell a törődést.

Vedd észre, ha valaki csak használ!

Talán nem mondunk újdonságot azzal, hogy léteznek olyan emberek, akik puszta érdekből képesek bárkivel szoros kapcsolatot kialakítani.

Ha te pedig pont egy olyan személy vagy, akiben meglátják a lehetőséget, akkor nagyon sok csalódás érhet még a későbbiekben.

Elsősorban észre kell venned, hogy ki az, aki csak használni szeretne téged, aki folyamatosan csak szívességet kér és tulajdonképpen teljesen hidegen hagyja a te életed.

Egy a célja, hogy báb legyél, akit bármikor rángathat. Mikor te mesélsz neki, láthatóan teljesen máshol járnak a gondolatai és rendszerint soha nem figyel rád. Ismerős? Akkor ideje ezt a személyt ignorálnod.

Mindig te vagy az első!

Furcsán hangozhat, de a legértékesebb kapcsolatot önmagaddal kell kialakítanod. Ezt úgy értjük, hogy bár szép dolog, ha mindenkinek próbálsz segíteni, meghallgatni őket, de egy ponton túl el kell döntened, hogy tényleg megéri csupán másokat istápolgatni.

Úgy, hogy esetleg nem is érzed azt a fajta viszonzást, amire vágysz. Tehát a legfontosabb, hogy tudd helyén kezelni az összes emberi kapcsolatodat.

Ugyanis vannak olyan emberek, akik, mikor megérzik, hogy te egy valóságos őrangyal vagy számukra, pofátlanul visszaélnek a szereteteddel és minden problémájukat próbálnak rád zúdítani, ezzel téged persze teljesen leszívnak.

Na, de lehet a szeretet az alapja egy ilyen kapcsolatnak? Persze, hogy nem, ezért fontos, hogy magadnak mindig te legyél az első.

Tanuld meg kategorizálni a kapcsolataidat!

Sokan ezt nem tanulják meg és ezért éri őket annyi csalódás életük során. Mit jelent kategorizálni a kapcsolataidat? Azt, hogy mindenkit a helyén kezelsz.

Nem kell mindenkiben a tökéletes barátot, szerelmet keresned, lehet, hogy valakivel nagyon jól szót értesz az egészséges élet témakörben, mással jókat tudsz beszélni a pasikról, és olyanok is lesznek, akik remek tanácsokkal látnak el téged.

Nagyon ritka az olyan, mikor egy emberben mindent megtalálsz, viszont nem is kell, hogy csak egy emberre alapozz. Adj helyet sokaknak, csak tudd, hogy kit hova sorolhatsz a kapcsolatrendszeredben.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!