5 szórakoztató és hasznos trükk, amire a Google képes: próbáld ki őket!

5 szórakoztató és hasznos trükk, amire a Google képes: próbáld ki őket!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 szórakoztató és hasznos trükk, amire a Google képes: próbáld ki őket!

A Google nélkül ma már úgy érezheted, félkarú óriás vagy, hiszen hogyan is találtunk el helyekre, tájékozódtunk a menetrendről vagy tudtuk meg, hogy nyitva van-e a kisbolt, amíg nem volt a kereső? Szinte belegondolni is furcsa… De a legőrültebb az egészben az, hogy még mindig rengeteg olyan hasznos vagy vicces funkciója van a keresőmotornak, amiről talán nem is hallottál!

1. Ha nem jut eszedbe egy szó

Ha nem jut eszedbe egy szó Veled is előfordult már, hogy például egy dalszöveget akartál megtalálni, de nem jutott eszedbe egy teljes sor?

Esetleg arra voltál kíváncsi, mások hogy használnak egy bizonyos szólást, kifejezést? Azt biztosan tudod már, hogy ha a keresőmezőbe valamit idézőjelek közé írsz, akkor pontosan azt a kifejezést fogja keresni a Google, és nem darabolja szét a szavakat.

De ha az idézőjelek közé írt keresőkifejezésben bizonyos szavakat csillaggal helyettesítesz, akkor minden variánst megkapsz, amivel az adott keresőkifejezés az interneten előfordul.

Így például ha azt írod be, hogy “szabadság * e kettő kell nekem” máris meglesz a vers, de nagyon sok más helyzetben is jól jöhet ez a trükk.

2. Téglatörős játék

Ma már tényleg millió és egy, színes-szagos játék létezik, de néha olyan jó visszatérni az igazi klasszikusokhoz!

Emlékszel még például az Atari Breakout-ra, amikor egy kis csíkot irányítva a képernyő alján kellett egy labdát pattogtatnod, amíg az minden, a képernyő felső részébe rajzolt téglát össze nem tört?

Ha a keresőmezőbe beírod a játék nevét (Atari Breakout), majd rányomsz a képkeresésre, már el is indul egy játék, és te újraélheted az élményt! Kedves és jópofa meglepetés ez a Google-tól, amivel bármikor lazíthatsz néhány percet.

3. Mondass ki hosszú számokat angolul

Hasznos trükk nyelvtanulóknak, de egy-egy igazán hosszú számsor kiolvasása néha még az angolul egyébként nagyon jól beszélőknek is feladhatja a leckét. Ha beírod a számsort, majd egy egyenlőségjel után hozzáteszed, hogy English (tehát például ezt írod be: 1098762341= English), máris megjelenik a számsor szöveggé „konvertálva”.

Hasznos módszer, ha például a számok angolul tanulását szeretnéd izgalmasabbá vagy interaktívabbá tenni a gyereknek, aki így azonnal ellenőrizheti is magát.

4. Tudd meg, hogyan lát téged a Google!

Azt már biztosan tudod, hogy a Google rengeteg információt gyűjt rólad a kereséseid alapján, hogy személyre szabhassa a neked megjelenő hirdetéseket. De ha kíváncsi vagy rá, hogy milyennek is lát téged, azt is elárulja.

Írd be a böngészősávba (tehát ne a keresőbe!) ezt: https://google.com/ads/preferences

Olyan lesz, mintha egy személyiségteszt eredményeit látnád: a Google nem csak megsaccolja az életkorodat, de listázza azokat a témacsoportokat is, amelyekről úgy gondolja, hogy érdekelnek téged.

Itt egyébként lehetőséged van finomítani is ezeken, ha szeretnél számodra érdekesebb hirdetéseket kapni, de már azt is érdekes látni, hogy mit gondol rólad a keresőmotor.

5. Séta az űrben

Szeretnél egy sétát tenni az űrben, de nem vagy egy Elon Musk, hogy most összerakass egy űrhajót? Csak írd be a böngészősávba (tehát ne a keresőbe!) ezt: https://www.google.com/sky és máris ugyanúgy szörfözhetsz a világűrben, ahogyan például a Google Mapsen is teszed.

Keress különleges csillagképeket, böngészd a NASA felvételeit, vagy csak élvezd, hogy pillanatok alatt sok fényévnyi távolságra találhatod magadat!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást