Stílus / Divat

5 súlyos stílusbaki, ami öregebbnek mutat

Túlzásba viszed a nagy darabos ékszereket

Bár egy nagy köves gyűrű vagy egy méretesebb kristályokból álló karkötő bohém hatást kelthet, ha túlzásba viszed a használatukat, könnyen elavult, régimódi hatást kelthetnek, így a laza és vidám hatás helyett olyat kelthetnek, mintha egy régimódi dáma családi darabjai lennének.

A divattanácsadók szerint a sikkes, fiatalos hatásért érdemes inkább a vékony karikafülbevalókat, a vékony nyakláncokat és a teniszkarkötőket előnyben részesíteni, mert ezek frissebbnek mutatják a megjelenésedet.

 

Állandóan feketében

A fekete sikkes, elegáns, minden alaklomra megfelel és soha nem megy ki a divatból.

Ennek ellenére, hacsak nem maga vagy Karl Lagerfeld, kicsi az esélye, hogy a stílusod fiatalos, vagy legalább kortalan marad, ha állandóan feketében jársz.

A szakemberek szerint ettől függetlenül nem rossz választás egy monokróm gardrób, hiszen funkcionális és jól hordható, csak arra ügyelj, hogy legyen néhány színes kiegészítőd, akár ékszerek, akár selyemsálak formájában – utóbbiakat szintén sokféleképpen hordhatod, akár a nyakadban, a hajadban, a csuklódra vagy a táskádra kötve, hogy egy kis színt vigyél az öltözékedbe, és ne öregítsd magad az állandó gyászhuszár jelmezzel.

Olvastad már?  3 otthoni vírusölő módszer, ami működik – És 2, amire ne hagyatkozz

 

Nem előnyös anyagú ruhákat hordasz

A pamut jersey anyag kényelmes lehet, de a puha és elasztikus szövet mindig a rossz helyeken simul a testhez, felhívva a figyelmet minden egyes kis hurkára vagy párnára, így még akkor is előnytelenül mutathat, ha egyébként hibátlan az alakod.

Sokkal előnyösebb lehetőség a dupla kötött szövet, amely puha, kényelmes és elasztikus, mégis van tartása, így nem hívja fel a figyelmet minden apró egyenetlenségre.

 

Unalmas szemüvegkeretet hordasz

A legtöbbeknél eljön az idő, amikor szemüveget kell viselniük, de egy ilyen kiegészítő nem csak az éles látásodat adhatja vissza, de sokkal fiatalosabbnak is mutathat – ha jól választasz.

Egy unalmas keret a drogéria polcáról olcsó, divatjamúlt hatást kelthet, mintha már nem is érdekelne, hogyan festesz.

Gondolj rá, hogy egy szemüveget minden nap hordani fogsz, így érdemes beruházni egy izgalmasabb darabba, még ha picit többe is kerül: ha érdekes, de időtálló darabot, például egy cicaszemes, vagy éppen vastag fekete, esetleg matt piros keretet szerzel be, a szemüveged egy cseppet sem fog öregíteni, sőt!

Olvastad már?  A legszebb tetoválás stílus: a vízfesték tetoválás. Ha meglátod, te is akarsz egyet!

 

A legújabb divatot követed

Ellentmondásnak tűnhet, de valójában egyáltalán nem az: azzal, hogy valaki kétségbeesetten követi a legújabb divatot, csak azt a benyomást kelti, hogy nincs saját stílusa, nem tudja, mit kellene hordania. 

Elkerülhetetlen, hogy idővel lemaradj, és egyszerűen csak divatjamúltak legyenek a ruháid, ami pedig sokkal inkább öregít, mint az, ha beszerzel néhány hozzád illő, örök érvényű darabot.

Ez persze nem jelenti azt, hogy időről időre ne próbálhatnál ki valamit, ami a legfrissebb trendekbe tartozik, de csak akkor vedd meg a leopárd mintás oxford cipőt, ha tényleg boldoggá tesz, ha örömmel fogod hordani, és tudod, hogy mihez és hová fogod majd felvenni.