5 súlyos stílushiba, ami öregebbnek mutat – Így kerüld el

5 súlyos stílushiba, ami öregebbnek mutat – Így kerüld el

Címlap / Stílus / Divat / 5 súlyos stílushiba, ami öregebbnek mutat – Így kerüld el

Túlzásba viszed a nagy darabos ékszereket

Bár egy nagy köves gyűrű vagy egy méretesebb kristályokból álló karkötő bohém hatást kelthet, ha túlzásba viszed a használatukat, könnyen elavult, régimódi hatást kelthetnek, így a laza és vidám hatás helyett olyat kelthetnek, mintha egy régimódi dáma családi darabjai lennének.

A divattanácsadók szerint a sikkes, fiatalos hatásért érdemes inkább a vékony karikafülbevalókat, a vékony nyakláncokat és a teniszkarkötőket előnyben részesíteni, mert ezek frissebbnek mutatják a megjelenésedet.

 

Állandóan feketében

A fekete sikkes, elegáns, minden alaklomra megfelel és soha nem megy ki a divatból.

Ennek ellenére, hacsak nem maga vagy Karl Lagerfeld, kicsi az esélye, hogy a stílusod fiatalos, vagy legalább kortalan marad, ha állandóan feketében jársz.

A szakemberek szerint ettől függetlenül nem rossz választás egy monokróm gardrób, hiszen funkcionális és jól hordható, csak arra ügyelj, hogy legyen néhány színes kiegészítőd, akár ékszerek, akár selyemsálak formájában – utóbbiakat szintén sokféleképpen hordhatod, akár a nyakadban, a hajadban, a csuklódra vagy a táskádra kötve, hogy egy kis színt vigyél az öltözékedbe, és ne öregítsd magad az állandó gyászhuszár jelmezzel.

 

Nem előnyös anyagú ruhákat hordasz

A pamut jersey anyag kényelmes lehet, de a puha és elasztikus szövet mindig a rossz helyeken simul a testhez, felhívva a figyelmet minden egyes kis hurkára vagy párnára, így még akkor is előnytelenül mutathat, ha egyébként hibátlan az alakod.

Sokkal előnyösebb lehetőség a dupla kötött szövet, amely puha, kényelmes és elasztikus, mégis van tartása, így nem hívja fel a figyelmet minden apró egyenetlenségre.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást