5 sikerkönyv, amit mindenki olvas most

5 sikerkönyv, amit mindenki olvas most

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 sikerkönyv, amit mindenki olvas most

A klasszikusok között is mindig akad olyan, amit érdemes elolvasni, de szerencsére a kortárs irodalomban is mindig akad izgalmas, érdekes vagy szórakoztató olvasmány. Ezek a könyvek például most az eladási listák csúcsain tanyáznak, és mindenki odáig van értük.

Homonnay Gergely: Puszi, Erzsi! A világ macskaszemmel

Ha szereted a macskákat, akkor azért. Ha bírod a fanyar, odamondogatós, mégis intelligens humort, akkor azért. Ha pedig mindkettő bejön, akkor te egyenesen a célközönsége vagy a könyvnek, amit Homonnay Gergely jegyzett, de a macskája, Erzsébet Fenevadova mondott tollba.

A birtokos eset viszont megtévesztő, mert itt nem holmi gazda-macska viszonyról van szó, Erzsinek inkább személyzete van, hiszen ő egy „igazi bundás királynő, szőrös fülű, bajszos díva, szupermodell, politikai szakkommentátor asszony. Sokoldalúsága szinte felsorolhatatlan, bölcsessége káprázatos többek között ezért is teljesen jogos várományosa az elnök asszonyi posztnak.”

Lelkes követőiként mi sem tudunk mást mondani, mint hogy Erzsi for president, ha egyszer beleolvasol a könyvbe, számodra is azonnal világossá válik, hogy ebbe a macskába több spiritusz szorult, mint napjaink bármely közszereplőjébe.

Puszi, Bien!

Ranson Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Biztos vagyok benne, hogy Tim Burton filmje nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ez a könyv most annyira felkapott lett, mint amilyen, de tény, hogy gyorsan be is szippantja az embert.

A sorozat első része már csak azért is különleges, mert nem csak szöveget, képeket is tartalmaz – ezeket a bizarr és régi felvételeket az író maga gyűjtötte ismerősöktől, privát gyűjteményekből, és ezek köré szövődik a titokzatos mesevilág, ami pont annyira sötét és bizarr, hogy még élvezetes legyen.

Őszintén szólva én nem tudtam eldönteni, hogy nem fiatalabb közönségnek szánta-e az író a művet, mert néhol kicsit felszínesnek éreztem, ám a szereplőket gyorsan megkedveltem, az apránként csöpögtetett fotók pedig gondoskodtak arról, hogy a könyv végig fenntartsa az érdeklődésemet.

Keri Smith: Nyírd ki ezt a naplót!

Nem a klasszikus értelemben vett könyv, hiszen az üresen hagyott oldalakon csak utasítások szerepelnek, azok viszont előcsalják belőled a kreatív énedet.

Az interneten keresgélve számos videót találni azokról az alkotásokról, amelyeket ez a napló hívott életre, és ha szereted például a felnőtt színezőket, mindig is naplót akartál írni, de aztán valahogy félbe maradt a dolog, vagy csak máshogyan szeretnél nézni a könyvekre, mint ahogyan eddig tetted, és inkább lennél részese és alkotója egy történetnek, mint csak befogadója, akkor érdemes egy esélyt adni Keri Smithnek!

Paula Hawkins: A víz mélyén

A lány a vonatról szerzője most is a sikerlisták élén áll, és új története nem kevésbé sötét és titokzatos, mint a korábbi volt.

A várost átszelő folyóból holtan húznak ki egy tinédzser lányt, majd néhány hónappal később egy fiatal nőt.

A két tragédia azért is szokatlan, mert korábban, évszázadokon át ez a folyó számos fiatal lány és asszony végzetének a helyszíne volt, így a friss események korábbi, sötét titkokat úsztatnak a felszínre.

Izgalmas thriller, ami az olvasók szerint úgy sodor magával, akár egy kérlelhetetlenül zubogó folyó.

Yrsa Sigurdardóttir: Gének

Egy fiatal reykjavíki családanyát brutális kegyetlenséggel meggyilkolnak, aminek tanúja lesz hétéves kislánya is.

A bűntettet hamarosan újabb követi, és bár a módszer ugyanaz, a rendőrség semmiféle kapcsolatot nem talál az áldozatok között.

Eközben egy ifjú rádióamatőr különös, számokból álló üzeneteket fog, amelyekről hamarosan kiderül, hogy nem mások, mint a gyilkos nyomai.

A skandináv krimi vérfagyasztó precizitással csepegteti azokat a részleteket, amelyek elengedhetetlenek az olvasó érdeklődésének és borzongásának fenntartásához.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást