5 romantikus vígjáték, amin tényleg szívből nevettünk

5 romantikus vígjáték, amin tényleg szívből nevettünk

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 romantikus vígjáték, amin tényleg szívből nevettünk

A legtöbbször ugyanaz a forgatókönyv, sablonosak a fordulatok és szívünk szerint felképelnénk a főhőst, akiért a rendező elképzelése szerint odáig kellene lennünk. Szerencsére azért a romantikus vígjátékok között is akadnak igazán jó darabok, amelyekről méltatlanul kevés szó esik.

Rögtönzött szerelem (The Big Sick)

A pakisztáni származású Kumail Nanjiani elsősorban a tengerentúlon ismert és népszerű stand up előadó, felesége Emily Gardner, kibontakozó szerelmük útjába pedig nem csak a kulturális különbségek, hanem egy titokzatos betegség is álltak.

A megismerkedésük igaz történet feldolgozó filmben Nanjiani saját magát játssza, a sztori cseppet sem szokványos, ugyanakkor mégis életszerű, olyasmi, amivel azt érezzük, akármelyikünkkel megtörténhetne, miközben a személyes konfliktusok, viszonyok alakulása még őszintébbé teszi az egész történetet.

Szerintünk minden idők egyik, de mindenképpen 2018 legjobb romkomja volt.

 

Áldatlan állapotban (Nine months)

Egy 1995-ös klasszikus, amibe ma már persze sok ponton bele lehetne kötni, mi mégis szerettük, elsősorban persze azért, mert Hugh Grantnek gyakorlatilag bármit megbocsájtanánk.

Ezért a filmért elnézést kérnie azért szerencsére nem kell, Julianne Moore oldalán igazán szórakoztató és kedves történetet raktak össze, amiben persze bizonyára közrejátszik az is, hogy Hugh Grantnek nem kellett a szomszédba mennie a munícióért.

A sztori szerint ugyanis egy elköteleződés-fóbiás pasit alakít, akinek a barátnője váratlanul teherbe esik.

Ha pedig mindez nem lenne elég, a tökéletlenül tökéletes orvost a fantasztikus Robin Williams játssza.

 

Annie Hall

Az 1977-es Woody Allen film egyfelől igazi klasszikus, másfelől semmilyen szempontból nem szokványos romantikus komédia, hiszen nem a boldog kiteljesedés felé tart, hanem éppen onnan indít, amikor a szerelem véget ér.

A zűrös és gyenge idegzetű tévés komikussal, Alvy Singerrel szakított a barátnője, Annie Hall, és ez a vártnál jobban megviseli a férfit, aki zseniális elbeszélésmódban és csodásan rendezve tekint vissza életének boldog időszakára, és a kapcsolatára Annie-vel.

Ha esetleg van olyan, aki még nem látta, annak mindenképpen ajánljuk, aki pedig látta már, annak csak azt tudjuk mondani, nézze meg újra.

Az Annie Hallból sohasem elég!

 

Őrült, dilis szerelem (Crazy Stupid Love)

Steve Carell neve garancia a nevetésre, Ryan Goslingé pedig a romantikára, és a két színész remekül működik együtt a vásznon is, ahol Carell frissen elhagyott negyvenest, Gosling pedig topon lévő nőcsábászt alakít, aki megsajnálja a teljesen elesett és a randizás világában láthatóan idegen Carellt, és a szárnyai alá veszi.

Azt azonban ekkor még egyikük sem sejti, hogy a sorsuk milyen szorosan összefonódik majd egy titokzatos nőn keresztül…

 

Juno

Amikor a tiniterhesség egyre több országban egyre komolyabb problémát okoz, még mindig ritkaságszámba megy, hogy valaki olyan érzékenyen és szépen beszéljen a kérdésről, mint ahogyan azt a Juno című film tette.

Ellen Page és Michael Cera nagy részben ennek a filmnek a hatására lettek közönségkedvencek, szeretetteljes, esendő, csetlő-botló, mégis jóra törekvő párosuk azonnal belopja magát a nézők szívébe, J.K.Simmonsot pedig a saját apukánknak is bármikor elfogadnánk.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást