5 munka, amiben nagyobb a válás esélye

5 munka, amiben nagyobb a válás esélye

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 munka, amiben nagyobb a válás esélye

Egy statisztika szerint a válásokhoz nagy köze lehet annak, hogy te vagy a párod milyen munkát űztök. Sok esetben az áll a háttérben, hogy a hosszú munkaórák miatt nincs időtök egymásra, máskor pedig a rengeteg új ismeretség vezethet megcsaláshoz. Akárhogy is, a kutatók szerint aki az alábbi 5 munkát végzi, nagyobb eséllyel válik el.

Játékvezető

Közel 53%-os a válási arány azoknál, akik játékvezetőként dolgoznak különféle kaszinókban, pókermeccseken, egyéb, játékkal foglalkozó helyeken.

Valószínűleg erről az tehet, hogy a munkaidőben rengeteg emberrel találkoznak, beszélgetésbe elegyednek, és van, hogy az alkoholos italok is előkerülnek.

A félrelépések aránya is magas ebben az esetben, így valószínű, hogy ez áll a válások hátterében.

Pultos

A pultosok esetében ugyancsak magas a válási arány, hiszen 52,7%-os gyakorisággal kerül sor erre azon házaspároknál, ahol az egyik fél ilyen munkát űz.

Valószínűleg hasonló okok vezetnek ehhez, mint a játékvezetőknél, hiszen egy ilyen környezetben nagy esély nyílik az ismerkedésre.

Az alkohol, a mámoros hangulat pedig sok esetben megnehezíti azt, hogy ellenálljanak a kísértésnek, és sokan egy új kapcsolat miatt hagyják ott az éppen aktuálisat.

Légiutas-kísérő

A stewardessek körében is minden második ember házassága válással ér véget.

Az állandó utazgatás, az egymástól távol töltött idő miatt az emberek hajlamosak eltávolodni egymástól, pláne, hogy egy akár félnapos repülőút alatt még egy üzenetet sem tudnak váltani egymással.

Arról nem is beszélve, hogy a légiutas-kísérők is rengeteg emberrel találkoznak munkájuk során, így nem ritka, hogy új szerelem alakul ki az életükben, ami miatt kilépnek a házasságukból.

Építkezéseken dolgozók

Egy építkezés hosszú hónapokat, sőt van, hogy éveket vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy az ott dolgozók idejét jelentősen felőrli a munka.

Emiatt sajnos nem ritka, hogy ezeknél az embereknél is gyakran kerül sor válásra.

Valószínűleg az egymástól távol töltött idő, a kimerültség egyaránt vezet ahhoz, hogy a felek nem élnek át közös élményeket – hiszen amikor van idejük hazamenni, inkább pihennek, és emiatt szép lassan egyre inkább eltávolodnak egymástól.

Telemarketingesek

Ehhez a munkához szükségeltetik egy bizonyos fokú eltökéltség, határozottság és karizma, hiszen valószínűleg te is azonnal lerakod a telefont, ha valaki megpróbál eladni neked egy terméket.

Azonban ez az állás az elutasítás mellett egy másik negatív tulajdonsággal is bír: azok, akik ezt űzik, közel 50%-os eséllyel tapasztalhatják meg a válást a statisztika szerint.

Aki elég ügyesen beszél ahhoz, hogy másokat rávegyen olyan vásárlásra, amit nem terveztek be, annak valószínűleg az ismerkedéssel sincs gondja.

Érdekességek

Összességében tehát azok a munkák, ahol van lehetőség ismerkedni, és sok utazást, távollétet igényel, nem túl szerencsés a hosszú házasságok szempontjából.

De a felmérésből az is kiderült, hogy az építészek, mérnökök rendelkeznek a legkisebb válási aránnyal, mivel nem kell túl sokat utazniuk, és az építkezéseken sem szükséges mindig jelen lenniük.

Azt is kiderítették, hogy a magasabb fizetés mellett kisebb az esély a válásra, de ugyanakkor nem ez az elsődleges ok, amiért a párok együtt maradnak.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást