5 remek könyv újrakezdéshez – Meríts erőt belőlük!

5 remek könyv újrakezdéshez – Meríts erőt belőlük!

Címlap / Kikapcsolódás / 5 remek könyv újrakezdéshez – Meríts erőt belőlük!

Mindannyiunk életében eljön a pont, amikor meg kell nyomni azt a bizonyos restart gombot és újratervezni a dolgokat. Sokszor azonban nem elég az, hogy tudjuk, holtponthoz érkeztünk, kell egy kis motiváció, egy kezdő rúgás is. Íme, 5 könyv, ami segíthet, hogy belevágjunk.

1/5 Edith Eva Eger: A döntés

Edith Eger amerikai pszichológusként lett világhírű, aki számtalan embernek, köztük katonáknak is segít abban, hogy feldolgozzák poszttraumás betegségeiket. Maga Edith Eger saját tapasztalataiból is meríthet, hiszen ő maga holokauszttúlélő, akit családjával együtt hurcoltak Auschwitzba.

Végül amerikai katonák szabadították fel őt és nővérét, akivel újra fel kellett építeniük az életüket az átélt borzalmak és szüleik elveszítése után. Edith végül férjhez ment, gyerekeket szült és az Egyesült Államokban telepedett le, itt kezdte meg pszichológiai tanulmányait is. A döntés című könyve 2019-ben jelent meg magyarul és a kötet első felében megismerhetjük fiatalkora drámai történetét.

Saját életéből és munkatapasztalatából okulva minket, olvasókat is ráébreszt: kezünkben a döntés, hogy az örömöt és a szabadságot választjuk, vagy múltunk és traumáink börtönében élünk tovább. 

https://www.instagram.com/p/B3z8l1SgPqG/

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4 5

»