5 dolog, ami a 30-as éveidben egészen más értelmet kap, mint a 20-asban

5 dolog, ami a 30-as éveidben egészen más értelmet kap, mint a 20-asban

Címlap / Életmód / Egészség / 5 dolog, ami a 30-as éveidben egészen más értelmet kap, mint a 20-asban

Minden kornak megvan a maga szépsége: a húszas éveidre biztosan kellemes nosztalgiával tekintesz vissza, ugyanakkor azt is érezheted, hogy nem bírnád már a tempót, amit akkor diktáltál. Most talán kevesebb fesztiválra jársz, de más dolgokban meg bölcsebb döntéseket hozol – és egyébként is, mintha néhány szónak a jelentését is máshogy értelmeznéd. Te magadra ismersz?

Gyorskaja

A húszas éveidben olcsó és könnyen beszerezhető cucc, amivel kihúzod két egyetemi óra között, és amit betolsz a buli előtt vagy a buliból hazafelé jövet.

A harmincas éveidben a bűnös élvezet, aminek néha még most sem tudsz ellenállni, de miközben eszed, bűntudatod van, később pedig az emésztésed gondoskodik róla, hogy eszedbe jusson, jobban jártál volna, ha valami tápanyagban gazdagat, esetleg egy salátát eszel, mert a hamburgeres stand bizony nem vénnek való vidék.

 

A tökéletes este

Hajnalig tartó buli a haverokkal, flört egy ismeretlennel és random koncert egy belvárosi bérház pincéjében hajnal kettőkor.

Lehet, hogy ma is szép emlékként gondolsz rá, de most inkább egy kellemes vacsorát költesz el a barátaiddal, utána esetleg megisztok egy pohár bort és még az is lehet, hogy ha nagyon lendületben vagytok, akkor beültök egy moziba.

De csak akkor, ha este 10-re így is ágyba tudsz kerülni, mert a tökéletes este az, aminek az éjszakáján a saját párnádon alszol.

 

A barátok

A húszas éveidben rengeteg van belőlük, és főleg azokból állnak, akik akkor is kaphatóak egy jó bulira, ha csupán fél órával korábban szólsz nekik.

Hajnalig táncoltok, tudtok egymás aktuális szerelmi ügyeiről, mindig van náluk kölcsönbe egy szemceruza, és fel sem tűnik, hogy szinte alig tudtok valamit a másik életéről.

A harmincas éveidre lehet, hogy kevesebben lesznek, de cserébe mélyebb barátságok szövődnek, vagy csak azok maradnak melletted, akik igazán fontosak neked, és akiknek te is az vagy.

Lehet, hogy hetekig tart lefixálni egy közös programot, mert mindkettőtöknek munkája és saját élete van, de így is tudod, hogy ha baj van, a maroknyi barátodra igazán számíthatsz.

 

Egy jó ital

A kora húszas éveidben a jó italnak egy ismérve van: olcsó.

Ha még édes is, akkor az már a bombajó ital.

A harmincas éveidben a minőség megelőzi a mennyiséget, és mivel úgyis csak egy pohárral akarsz inni, nem baj, ha annyiba kerül, mint a múlt évtized slágeréből 10, mert az este végére ugyanott vagy.

Mostanra valószínűleg borzongással vegyes rémület fut át rajtad, ha belegondolsz, hogy milyen cukorszirupos, pancsolt löttyöket ittatok annak idején a haverokkal, és nem is érted, mi bajod volt a száraz vörösborral.

 

Szerelem

Dráma, féltékenység, valószínűleg sok szex és kiemelkedő szerep a kockás hasaknak.

Ha nincs hetente legalább egy orbitális veszekedés, akkor az a kapcsolat nem elég szenvedélyes, de fél év után amúgy is minden szerelem kifullad.

Harmincon túl már kicsit mások a prioritások, az a kockahas persze még mindig vonzó, de kicsit magasabbra emeled a tekintetedet, és hirtelen fontosabb lesz, hogy miket mond a fej, amiben végződik.

Rájössz, hogy egy kapcsolaton dolgozni nem azt jelenti, hogy nonstop meg kell menteni magatokat a drámai szakítástól, hanem azt, hogy mindketten támogatást kaptok a másiktól, és erősebbek vagytok együtt, mint külön-külön lennétek.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást