5 árulkodó jel, hogy mérgező kapcsolatban élsz, méghozzá a te hibádból

5 árulkodó jel, hogy mérgező kapcsolatban élsz, méghozzá a te hibádból

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 árulkodó jel, hogy mérgező kapcsolatban élsz, méghozzá a te hibádból

Azokkal a cikkekkel már Dunát lehetne rekeszteni, amik megmutatják, honnan tudhatod, hogy mérgező párkapcsolatban élsz – nehéz észrevenni, ha a párod nem megfelelően viselkedik veled, de ugyanolyan nehéz rájönni arra, ha te okozod a problémákat. Ha valami nem stimmel a kapcsolatodban, és gyanítod, hogy nem csak a másikban van hiba, nézd végig ezeket a jeleket, hátha te okozod a problémákat.

Érzed, hogy nem szeretitek egymást egyformán

Mindenki másképp mutatja ki a szeretetét, és attól, hogy a párod nem ölelget 0-24-ben, még nem jelenti azt, hogy nem szeret annyira, mint te őt.

De ha egy párkapcsolatban valaki tényleg sokkal jobban ragaszkodik, az komoly problémákat is okozhat – ha te ezzel tisztában vagy, még akkor is megmérgezheted a kapcsolatot vele, ha te vagy az, aki szerelmesebb.

Ebben az esetben ugyanis kitöltheted a frusztrációdat a másikon, ha pedig te szeretsz kevésbé, ezt éreztetheted a másikkal, és ez mérgezheti a kapcsolatot.

 

Mindig szakítással fenyegetőzöl

Lehet, hogy úgy érzed, ezzel több mindent elérsz, vagy abban a pillanatban tényleg úgy gondolod, hogy szakítani akarsz, de egy ilyet előhúzni a kalapból nagyon kockázatos vállalkozás.

A másik soha nem fogja biztonságban érezni magát a kapcsolatban, hiszen az lesz a benyomása, hogy bármikor vége lehet.

Csak akkor mondd ki, hogy szakítani akarsz, ha tényleg nagyon komolyan is gondolod, és nem táncolsz vissza utána.

 

Nem törekedsz arra, hogy megoldjátok a problémákat

Vannak olyan emberek, akiknek nem a probléma megoldása, hanem az a fontos, hogy kinek van igaza.

Ha tudod, hogy ilyen vagy, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem teszel jót vele a kapcsolatnak: egy egészséges párkapcsolatban ugyanis együtt kellene a problémával foglalkoznotok, és nem egymással vitatkoznotok.

Ha inkább erőfitogtatás egy veszekedés, és neked tényleg az a lényeg, hogy a másik elfogadja, igazad van, akkor nem egészséges, ahogy viselkedsz.

 

Nem szereted a barátait, és ezt ki is mutatod

Egy egészséges kapcsolatban a felek nem érzik azt, hogy rosszallás kíséri, ha elmennek a barátaikkal.

Ha nem szereted a párod barátait, az nem egy tragédia, nem kedvelhetsz mindenkit – de figyelj arra, hogy ezt ne vetítsd ki a párodra is, mert frusztrálni kezdheti, és megmérgezheti a kapcsolatot, ha úgy érzi, nem örülsz, ha találkozik velük.

 

Nem tiszteled a privát szféráját

A párod telefonjába, e-mailezésébe, üzeneteibe belenézni soha nem oké – ha tett valami olyat, amivel eljátszotta a bizalmadat, persze egy darabig természetes az aggodalmad, de ha nem történt ilyen, mérgező hatással lesz a kapcsolatotokra, ha mégis kémkedsz.

Már az sem kell hozzá, hogy lebukj, hiszen amit a telefonban olvasol, azt nem neked szánják, és nagyon könnyen félre is értheted, ami felesleges konfliktusokat szül.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!