Dekor / Otthon

5 apró trükk a fürdőszobába, amivel elkerülheted a felújítást

5 apró trükk a fürdőszobába, amivel elkerülheted a felújítást

A hely, ahol feltöltekezel a nap végén, és ahol erőt gyűjtesz reggel az induláshoz. De mi van, ha a fürdőszobád egy ideje már csak elkeseredett sóhajt vált ki belőled, mikor belépsz az ajtón? Ötleteink segíthetnek, hogy újra megszeresd ezt a helyiséget.

Csempematrica

Ha a csempéd alapvetően jó állapotban van, csak a színe vagy mintája nem tetszik, akkor átmenetileg elfedheted a hibát egy jó minőségű csempematricával, amit a falra és a járólapra is ragaszthatsz.

Nem csak a gyerekes, halacskás minták léteznek ma már, kaphatóak olyan, a teljes felületet beburkoló matricák is, amelyekkel a csempék mintáját vagy látszólagos elrendezését is megváltoztathatod, így akár halszálkában lerakott vagy mozaik csempéd is lehet, ha éppen az a szíved vágya, de kaphatóak a cementlapok klasszikus mintájára emlékeztető csempematricák is.

 

Csempefesték

A csempefesték régi trükknek számít, de azt azért fontos tudni, hogy az erősebb igénybevételnek kitett felületeken ez nem bizonyul igazán tartós megoldásnak, arra viszont tökéletes, hogy egy vagy két évre elhalaszd a felújítást, ha műszakilag egyébként rendben van a fürdő.

A teljes csempe befestése helyett használhatsz sablonokat is, amikkel a most divatos cementlapokra emlékeztető mintát festesz az egyszínű járólapra vagy csempére.

Ennek még az az előnye is megvan, hogy ha a festék valahol elkezd lekopni, az még mindig bőven beleillik a rusztikus hatásba.

 

Dekorációs tárgyak

Ne becsüld le a dekoráció szerepét!

Bár főleg egy viszonylag kis alapterületű fürdőben fontos, hogy mindennek meglegyen a maga helye, és a helyiség ne váljon túl zsúfolttá, egy egyedi polc, néhány különleges üvegcse az egész fürdő hangulatát megváltoztathatja.

A gyertyák hangulatos világításként is szolgálhatnak, a tégelyekben tárolhatod a fürdősót is.

Ha a dekoráción érződik a személyiséged és egyedi hangulatot kap a helyiség, az még egy felújítás előtt álló fürdőszobában is jelentős változással bír.

 

Új csapok

Ha a teljes fürdő felújítása nem is fér bele, de valamennyit azért tudsz áldozni a megújításra, akkor érdemes lehet megfontolni a csapok lecserélését.

Egy szép, dizájnos darab nem csak fókuszpontja lehet a fürdőnek, de egy későbbi felújítás során is megtarthatod, így érdemes olyan darabokat választani, amik köré akár az egész fürdő berendezését, stílusát is el tudod képzelni.

 

Márvány mosdó

Egy új mosdópult, különösen, ha minőségi anyagból képzeled, elég borsos beruházás lehet.

Az öntapadó, vízálló vinyl fóliák között azonban ma már akadnak egészen minőségi darabok is, amelyek a megszólalásig hasonlítanak az igazi kőre. Egyedül a megfelelő illesztésekre kell ügyelned ahhoz, hogy az eredmény tökéletes látványt nyújtson, a jó hír pedig az, hogy ha meg is sérül a felület, nagyon alacsony költségvetésből is bármikor lecserélheted a burkolatot, hiszen már pár száz forintért is szép öntapadós matricákat lehet kapni.

Ha a mosdókagyló többi részét nem tudod lecserélni, akkor igyekezz stílusban passzoló tapétát választani: egy klasszikus csaphoz jobban illik a márványmintás burkolat, egy arany színű, vagy éppen matt fekete csaptelephez akár a fémes burkolatokkal is megpróbálkozhatsz.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást