Ezért fontolgatja sok nő a válást 40 felett

Ezért fontolgatja sok nő a válást 40 felett

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért fontolgatja sok nő a válást 40 felett

Újra kinyílik a világ 

Magyarországon a nők váláskori átlagéletkora 42 év. Sok nő ugyanis a negyvenes éveiben jut el oda, hogy már nem tervez (több) gyermeket, elkezd a karrierjében kibontakozni és örömmel látja, hogy munkahelyi közegben nem “csak” anyaként, hanem nőként is funkcionál.

Ha a gyerekek már iskolások és viszonylag jól elvannak egymással vagy a barátaikkal, nem szorulnak állandó felügyeletre, sőt már nyűg számukra a felnőttek állandó közelsége, az anya elkezdi mással lekötni az energiáit. 

A legtöbben ilyenkor közösségbe, önismereti tanfolyamokra járnak, új barátokat keresnek a közvetlen környezetükben. Óhatatlanul is kapnak olyan, kívülről érkező sugallakatokat, amelyek más megvilágításba helyezik a párkapcsolatukat. 

Számos nő ilyenkor rádöbben, hogy valódi személyisége és vágyai már évekkel ezelőtt  háttérbe szorultak és nem látja a lehetőségét annak, hogy a megszokott kis világában ezek újra előtérbe kerülhetnek. A belső vívódások könnyen vezethetnek oda, hogy néhány kudarcba fulladt próbálkozás után fejest ugrunk az ismeretlenbe. Előforuldhat, hogy lesz, ami lesz alapon, de kíváncsisággal feltöltődve véget akarunk vetni a házasságunknak.

elenaleonova/istockphoto.com

A hűtlenség belénk van kódolva?

A legtöbb válás oka az elhidegülés vagy a hűtlenség. Ezek a jelenségek kéz a kézben járnak, hiszen az elhidegülés nem jelenti azt, hogy nincs kedvünk a szexhez, inkább arról van szó, hogy házastársunk helyett valaki mással lenne hozzá kedvünk. 

Egyesek szerint genetikailag vagyunk arra kódolva, hogy hosszú távú kapcsolat helyett életünk során minél több személlyel létesítsünk kapcsolatot, mert így biztosítható a változatos genetikai öröklődés. Ha ez igaz, akkor csak az emberi erkölcsnek köszönhető, hogy egyáltalán vannak több évtizeden át vagy akár sírig tartó házasságok. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Háry László
    2023.01.30., 07:42

    Persze: más a helyzet egy- a lapnál is- tendernek vett amerikai szinglinél- aki egy menő cégnél menő-manó- és egy magyar nőnél, aki egy cégnél 3-4 műszakban „robizik…”!

    Válasz

Írj egy hozzászólást