Aki átvált vegán életmódra, számolnia kell azzal, hogy lesz pár olyan ember, aki értetlenül áll majd döntése előtt és biztosan felteszi neki a kérdést, hogy „Akkor te csak magvakon élsz?”, „Hogy tudsz hús nélkül jóllakni?”, „Te csak köretet eszel az étteremben?” A vegánság nem az éhezésről szól, sőt…Sokkal tisztább és vitamindúsabb táplálkozást takar, mint egy hagyományos magyar étrend, de mutatjuk is, mennyire „éheznek” a vegánok.
4/4 Vegán „mindent bele” tál
Egyre több étterem étlapján találkozhatunk vegán „Buddha-tál” variációkkal, amit te is könnyen elkészíthetsz otthon. Ha nem szeretnéd túlbonyolítani a vacsorát, akkor vásárolj kész csicseriborsókrémet, vagyis hummuszt, de ha főzőcskéző kedvedben vagy, akkor készítsd el saját magad. Így is nagyon egyszerű dolgod lesz, csak tedd fel a csicseriborsót főni és főzd addig, amíg meg nem puhul. Többszöri öblítés után szűrd le és dobd bele egy turmixgépbe, de a botmixer is tökéletes, ha éppen az van otthon. Sózd, borsozd, keverj hozzá 3-4 ek. olívaolajat, hogy krémes legyen és kész is a DIY hummuszod.
Most jöhetnek a zöldségek. Pucolás, aprítás után tedd őket egy nagy tálba, locsold meg egy kis olívaolajjal, fűszerezd, majd irány a sütő. A tálba mindegyik zöldségből merj egy kicsit. Tartalmasabb fogáshoz piríthatsz még egy kis tofut, majd a tálad tetejére jöhet a hummusz. Nyári estékre nagyon jól fog esni ez a vitaminbomba.