Az otthonod térrendezése kihat a párkapcsolatodra

Az otthonod térrendezése kihat a párkapcsolatodra

Címlap / Otthon / Dekor / Az otthonod térrendezése kihat a párkapcsolatodra

Boldog párkapcsolatban élve a legfőbb célunk, hogy megtartsuk a párunkat és megőrizzük a meghittséget a kapcsolatban. Nyilvánvaló, hogy mindezért nekünk magunknak kell tennünk minden nap, de talán nem ördögtől való, ha segítségül hívunk külső eszközöket is, például a térrendezést.

Nem újkeletű dolog, hogy a lakóhelyünk energiája, kisugárzása életünk minden területére kihat. A pénzügyi helyzetünkre, családi kapcsolatainkra, karrierünkre és a szerelmi életünkre egyaránt. Nem szabad persze azt hinnünk, hogy a feng shui és egyéb térrendezési technikák önmagukban megoldják a problémáinkat. Viszont mivel a lakóterünk a legintimebb és a leginkább bennünket kifejező helyszín, mindenképpen hatással van életünk alakulására, ha a lakásunk berendezését, hangulatát megváltoztatjuk.

Tekintsünk úgy ezekre a módszerekre, mint régi bölcsességekre, amelyek segítenek elindítani valami felé. Ha figyelemmel vagyunk a párkapcsolatunk iránt, törődünk vele és ezt a törődést tükrözi vissza a környezetünk, akkor mindenképp tettünk egy lépést a változás irányába.

Hagyományosan a természet rendje és változása szerint tanácsos élnünk, a természet pedig a párkapcsolatra is hatással van. Tavasszal megújul, nyáron élményeket ad, ősszel a számadás, összegzés ideje jön el, télen a befelé fordulás, intimitás idejét éljük. Ősszel, télen törekedhetünk kicsit jobban az intimitás, romantika hangsúlyozására és ezt a környezetünk berendezése is sugallhatja.

CreattivaStudio/istockphoto.com

A párkapcsolat jelképe

A hálószobát -mint a szerelem és párkapcsolat jelképét –  újra gondolhatjuk, apróbb változásokkal teremthetünk kellemes hangulatot: lágy, pasztell színekkel, szűrt fényekkel érhetjük el mindezt. Használjunk virágmintás kelméket, tartsunk virágot, növényt a szobában, de távolítsunk el minden hegyes, éles tárgyat és minden felesleges dolgot száműzzünk innen. A rend és tisztaság segítik a pozitív energiák áramlását, így ez alapvető a lakás minden területén.

Mindig tartsunk rendet a hálóban, még akkor is, ha a reggeli rohanásban könnyebb rácsukni az ajtót a vetetlen ágyra, azt gondolván, úgysem látja senki. Ébredés után csak néhány perc az ágy és a szoba átszellőztetése, az ágy bevetése. 

Ha úgy érezzük, stagnál, leült a kapcsolat, segít a hálószoba átalakítása.

Még jobb, mindezt közösen álmodjuk meg, együtt kitalálva a színeket, a berendezést. Csak olyan bútort, színeket, tárgyakat válasszunk, amely mindkettőnknek tetszik! Ezzel is gyakoroljuk az egységben létezést. 

Használjunk gyertyákat, főként a kettesben töltött időszakban, a hálóba, a vacsora asztalra helyezve egészen más hangulatot hoz az esti gyertyafény. 

A Feng Shui elvei

A kínai feng shui szerint a szerelem sarok legideálisabb helye az otthonunk délnyugati része vagy a bejárattól számított legtávolabbi, jobboldali sarok. Ha lehetséges, ide helyezzük a hálószobát. A szerelem és párkapcsolat a föld színekkel harmonizál, így a meleg földszínek – bézs, okker, barna, bordó, homok – ideálisak ebbe a helyiségbe. A kő, porcelán, üveg illik a föld elemhez, textíliák terén a bársony, kötött és plüss passzol a helyiségbe, vagyis olyan anyagok, amelyek melegséget sugároznak, amihez jó odabújni, hozzáérni.

A feng shui szerelmi jelképei a daru, hal és teknős, ezekből a hagyomány szerint kettőt kell elhelyezni a hálóban.

Ha bármilyen eszközt, dísztárgyat vásárolunk ebbe a helyiségbe, akkor is kettőt vegyünk, legyen az gyertyatartó, mécses, lámpa, virág. Ha már növényekről esik szó, a szerelmet állítólag a hibiszkusz, liliom, encián, ibolya, ciklámen, szegfű táplálja. Kettesével tartsuk őket és figyeljünk rá, hogy üdén zöldelljenek. A kiszáradt, elhalt növénynél nincs rombolóbb hatású. A közös hálószobai gardrób segíti a különböző energiák harmóniába hozását, így nem rossz ötlet közösen osztozni a szekrényen.

brizmaker/istockphoto.com

A berendezésen túl lényeges a hangulat, amelyet a helyiség áraszt. A színek, formák harmóniája mind segíti a nyugalmas, meghitt atmoszférát, de törekedjünk a romantikára is: illatgyertya, füstölő, szolid fény, kellemes zene. De a legfontosabb: csak akkor tudjuk megtartani a kívánt hangulatot hosszú távon a hálószobában, ha tudatosan törekszünk arra, hogy ebbe a helyiségbe a napi gondok, a munka ne találjanak utat.

Ne hozzunk be elektronikai eszközöket, ne itt nyomogassuk a telefont és ne itt beszéljük meg a munkahelyi gondokat. Hiába akasztunk a falra delfinpárt ábrázoló képet, ha nem teszünk azért, hogy az itt töltött hangulat minőségi és különleges legyen. Ellenben minden térrendezési törekvésünk segíteni fogja a párkapcsolat működését, ha a háló a pihenés, minőségi közös idő, meghittség helyszínévé válik, ahol kizárólag egymásra figyelünk.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!