4 kutyasétáltató szabály, amit sajnos csak kevesen tartanak be

4 kutyasétáltató szabály, amit sajnos csak kevesen tartanak be

Címlap / Életmód / Család / 4 kutyasétáltató szabály, amit sajnos csak kevesen tartanak be

A kutyasétáltatásnak is megvannak a maga szabályai, amelyek sok esetben teljesen maguktól értetődőek, de mégis, egyes emberek nem hajlandók betartani ezeket. Emiatt aztán rossz fényt vetnek a többi gazdira is, és nem kevés bosszúságot okoznak. Pedig az alábbiakra minden kutyatulajdonosnak oda kellene figyelnie, ha sétálni viszi kedvencét!

A póráz szerepe

Sokan viszik sétálni a kutyájukat póráz nélkül, és vannak olyan esetek, amikor ezzel nincs is probléma.

Egy okos, szófogadó és tanult kutyánál nem történnek balesetek, de vannak, akik akkor is otthon hagyják a pórázt, ha a kedvencük nem feltétlenül hallgat a szép szóra.

Emiatt sajnos nem ritka, hogy egy kicsit erőszakosabb kutya rátámad egy nyugodtabb természetűre, ami nagyon komoly sérüléseket is okozhat, arról nem is beszélve, hogy még az autókkal szemben is balesetveszélyes.

Ha van kutyád, és tudod, hogy például egy másik kutya társaságában nehezen figyel oda rád, inkább csak a futtatóban vedd le róla a pórázt, ahol egyszerűbben közbe tudsz lépni.

De előtte mindenképp érdemes a szocializálására fókuszálni, mert még itt is történhetnek bajok!

 

Szedd össze!

Az egyik legnagyobb vitatéma kutyások és nem kutyások között a kaki, amit a kis kedvenced maga után hagy.

Jobb esetben ez nem probléma, hiszen egy felkészült gazdinál van zacskó, felszedi, és már mennek is tovább.

Egyesek viszont rá se hederítenek erre a feladatra, és továbbsétálnak, ami miatt rossz megítélése lesz annak a tulajdonosnak is, aki nagyon lelkiismeretes ezen a téren.

Még ha nincs is senki a közelben, hogy lássa, ki volt a felelős, akkor is fontos összeszedni, hiszen fordított helyzetben te sem lennél boldog, ha belesétálnál egy másik kutyus végtermékébe.

Mindössze pár másodpercet vesz igénybe!

 

Nem mindenki a barátod

A kutyás emberek nagyon kedvesek, és rengeteg jó ismerősre szert lehet tenni kutyaiskolában vagy a parkban.

De nem mindenkinek van kedve csevegni idegenekkel csak azért, mert van kutyája.

Ha azt látod valakin, hogy épp nincs olyan jó passzban, vagy szimplán nem túl nyitott, hagyd, hogy a kutyájával foglalkozzon, és ne próbálj meg mindenképpen beszélgetésbe elegyedni.

Mindenki másmilyen, és nem mindenki akar barátkozni.

Ugyanez igaz a kutyákra is. Lehet, hogy a te kis kedvenced a létező összes állattal szemben érdeklődő, de vannak más természetű kutyák is, akik félénkek, vagy nem feltétlenül barátságosak idegenekkel.

Emiatt csak akkor engedd oda a kutyádat máséhoz, ha a gazdája előtte rábólintott erre. Így biztosan nem történnek félreértések!

 

Ne adj jutalomfalatokat

Gazdiként nem kizárt, hogy mindig lapul nálad némi jutalomfalat, amit odaadsz a kutyádnak, ha jól viselkedik, vagy ha szimplán el akarod terelni valamiről a figyelmét.

De fontos megjegyezni, hogy más kutyájának nem adhatsz ebből, csakis a tulajdonos engedélyét követően!

Sokan ezzel egyáltalán nem foglalkoznak, és előszeretettel etetik idegenek kutyáit is, ami nagyon sok szempontból rossz, hiszen nem ismered az eb személyiségét, az allergiákról nem is beszélve!

Ráadásul meglehet, hogy a gazdi épp arra próbálja tanítani kedvencét, hogy ne fogadjon el ételt idegenektől, amit így előről kell kezdeniük a kedvességed miatt.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást