4 észrevétlen jel, hogy nem vagy boldog mellette, és még nem tudatosult benned

4 észrevétlen jel, hogy nem vagy boldog mellette, és még nem tudatosult benned

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 észrevétlen jel, hogy nem vagy boldog mellette, és még nem tudatosult benned

Nem mindig teljesen egyértelmű, mennyire vagy boldog és kiegyensúlyozott a kapcsolatodban, hiszen sokan annyira belemerülünk a hétköznapi teendőkbe, gondokba, hogy észre sem vesszük, mi történik otthon. Néhány jel azonban utal arra, hogy alaposan át kellene gondolnod, merre tart a magánéleted!

Nem idegesít, ha vitatkoztok

Az első vita mindig ijesztő a kapcsolatokban, pedig óhatatlanul is elérkezik – ha másért nem, hát azért, mert mindketten bal lábbal keltetek fel.

Biztos, hogy utána alig várjátok az édes kibékülést, és aztán titkon megfogadjátok, hogy mostantól sokkal toleránsabbak lesztek.

De mi van később?

A nézeteltérések a hétköznapok részét képezik, vannak kapcsolatok, ahol komolyabb, vannak, ahol nagyon jelentéktelenek a viták, de azért ott bujkálnak.

Ami a boldogságod hiányát mutatja az, hogy nem idegesítenek a viták, a veszekedések. Nem agyalsz rajtuk, nem vesézed ki őket a barátnőddel, nem várod, hogy végre megbeszéljétek az egészet és tiszta vizet öntsetek a pohárba.

Nem az a legfontosabb, hogy megöleljétek egymást és ezzel mindent elrendezettnek tekintsetek: ha „hivatalosan” is kibékültök akkor jó, de ha nem, az sem érdekel különösebben.

 

Nem sietsz haza

A kapcsolatok elején természetes, hogy minden szabad időt a másikkal szeretnének tölteni. Később felszáll a rózsaszín köd, visszakanyarodunk a hétköznapokhoz és rájövünk, hogy az életben a szerelem csodás dolog, de nem az egyetlen.

Boldogságot találunk a hobbinkban, munkánkban, a sportolásban, vagy éppen a főzésben, és ez így is van jól! Sőt, hosszútávon akkor működik tartalmasan egy kapcsolat, ha nem csak együtt tudtok élményeket szerezni, hanem külön-külön is.

Ennek ellenére intő jel, ha egyre több programot szerveztek úgy, hogy azokon nem együtt vesztek részt.

Talán észre sem vetted, de szinte minden napra beterveztél valamit, gond nélkül túlórázol, és ha véletlenül mégis időben hazaérsz, akkor sem azzal foglalkozol, hogy kicsit együtt legyetek és feltöltődjetek.

Mindezek hátterében nem csupán az elfoglalt életmód áll, hanem az is, hogy már nem egy erős boldogságforrás a kapcsolatod.

Alig nevetsz otthon

Alapjában véve jókedvűnek, vidámnak mondhatod magadat? Ez igazán szerencsés és vonzó tulajdonság, de vajon otthon is igaz rád?

A humor nagyon fontos része az életnek, és a kapcsolatoknak egyaránt. A kezdetekre gyakran igaz, hogy sokat nevetnek együtt az újdonsült párok, hiszen akkor igazán szép az élet, ha az ember szerelmes.

Gyakori a testi kontaktus, a csikizés, játékos birkózás, amik ugyancsak vidámságra adnak okot. De mi a helyzet akkor, amikor elmúlik ez az időszak?

Törekedni kell rá, hogy az öröm, a nevetés továbbra is mindennapos vendég legyen az otthonotokban, különben fásultak és rosszkedvűek lesztek annak ellenére, hogy nincs erre különösebb okotok.

Egyben intő jel számodra, hogy nem vagy túl boldog, ha a napod vidám pillanatainak túlnyomó többsége a munkahelyedre, barátaidra koncentrálódik, nem pedig a párkapcsolatodra.

Nem tartod fontosnak a szexet

A szex nagyon fontos része a párkapcsolatoknak. Mondhatni, szex nélkül lehettek jól működő egység, vagy akár barátok is, de mégis a szeretkezés az, ami megkülönböztet titeket az előbb említettektől.

A szex alapvető és természetes egy jó ideig, később azonban nem feltétlenül jön magától.

Ez egy kivédhetetlen folyamat, amitől nem kell megijedni, de attól még figyelni kell rá, különben eljöhet az a pont, amikor már egyszerűen nem érdekel, szexeltek-e, vagy sem.

Ez – amellett, hogy nagyon sok problémához, pl. félrelépéshez vezethet mindkettőtök részéről – egyértelműen rávilágít arra, hogy nem vagy boldog otthon.

Sajnos sokszor szinte mellékes dologgá válik a szeretkezés (legalábbis ideiglenesen), főleg akkor, amikor már családot alapítotok, és azt sem tudjátok, merre áll a fejetek.

Ezért van az, hogy tudatosan kell ügyelni rá, hogy a kettőtökre, a kapcsolatotokra szánt idő mindig megmaradjon, hiszen rendszeresen vissza kell találnotok egymáshoz az életetek során.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást