A magyar nők igényei alapján ezek 2023 legkívánatosabb körmei 

A magyar nők igényei alapján ezek 2023 legkívánatosabb körmei 

Címlap / Stílus / Test / A magyar nők igényei alapján ezek 2023 legkívánatosabb körmei 

Az utóbbi években idehaza is egyre többen döntünk úgy, hogy különféle szép, színes, mintás, vagy éppen letisztult körmöket szeretnénk magunknak. Míg néhány éve még számomra is elképzelhetetlen volt, hogy igen, majd rendszeresen fogok körmöshöz járni, addig most már el sem tudnám képzelni, hogy ne kérjem a következő időpontomat.

Rengetegen vagyunk ezzel így, Kolter-Miatovics Náda kézápoló és műkörömépítő, oktató, aki rendszeresen csodaszép munkákkal varázsolja el a vendégeit, és azokat is, akik az oldalára tévednek, most azt is elárulja, hogyan alakulnak szerinte idén idehaza a trendek, mit szeretünk, és mi várható az elkövetkezendő időszakban.

Hogy látod, idén inkább az egyszerű és letisztult, vagy a mintás, extrémebb körmök hódítanak?

Véleményem szerint az, hogy éppen az extrém vagy az egyszerű körmök hódítanak, nem függ össze azzal, hogy éppen mi a trend. Fontos az ember személyisége, aki visszafogott, az mindig a letisztult, egyszerű körmöt választja, aki bevállalósabb, a merész minták, színek felé húz!

Fotó: instagram.com/nadanailart

Mitől olyan különlegesek a most népszerű szárított virágos körmök?

A szárított virágos körmök titka abban rejlik, hogy újdonságnak számít a körömdíszítési technikákban, és természetes hatást kelt. Sok színben kapható így nagyon jól variálható. Leginkább tavasszal, de nyáron is a virágmintás körmök a népszerűek, és szerintem ennél természetesebb virágot aligha lehet festeni!

Fotó: instagram.com/nadanailart

Mennyire van sikere a glitteres körmöknek?

Rengeteg méretű, színű és formájú glitter létezik. A szakmánkban szerintem ez egy Jolly Joker mert minden körömhöz passzol, feldobja a mintát legyen az egy rövid kocka vagy egy hosszabb mandula forma. A népszerű ombre (színátmenet) körmöket már egy pár éve felváltotta a glitter ombre ahol a szín átmenet csillámokkal érjük el. Az én vendégeim körében nagyon népszerű ez a díszítési technika mert minden évszakhoz hozzá tudjuk igazítani a csillámok színét.

Fotó: instagram.com/nadanailart

A márvány minták is népszerűek?

A márvány minta az örök kedvenc mind a vendégek, mind a körmösök körében. A körmösök 3 dolog miatt szeretik:

  1. nem lehet „elrontani”: nincsenek szabályok, minél szabálytalanabb a minta, annál jobb.
  2. gyors: sajnos a mai rohanó világunkban mindenki siet, de közben szép, mintás körmöt szeretnének a vendégek. Ilyenkor szoktam ajánlani a márvány mintát, mert ez a díszítés gyorsan elkészíthető.   
  3. változatos: pont ugyanazt a mintát kétszer nem lehet létrehozni, így mindig mást lehet alkotni.

Oktatóként a tanulni vágyó kezdő körmösöknek mindig a márvány mintát szoktam ajánlani. A technika többféleképpen elkészíthető, ami hamarosan elérhető oktatási anyag lesz online formában az oldalamon.  

Fotó: instagram.com/nadanailart

Mondhatjuk, hogy a francia manikűr és a baby boomer idehaza is örök slágernek számítanak?

A francia körmök és a baby boomer körmök idehaza mindig az örök kedvencek lesznek. Amikor úgy érkezik hozzám egy vendég, hogy nem szeretne színt a körmére, mindig e két stílus közül választunk. Az idősebb vendégek részesítik előnyben a francia körmöket, és akik valamilyen alkalomra mennek, pl. esküvő, ballagás, szalagavató.

Milyen minták lesznek szerinted felkapottak a nyár beköszöntével?

A nyár beköszöntével előkerülnek a szalonokban a gyönyörű, vibráló neon színek. A neon színek mellett az állatmintás körmöket is sokan kérik.

Fotó: instagram.com/nadanailart

Melyek most a te kedvenc színeid és mintáid?

Az én kedvenc mintám a beépített kagyló minta. Valódi tört kagylót építünk be a körömbe, amit glitterrel és füst fóliával dobunk fel. Nagyon szeretem a köröm felületére alkalmazni az akvarell festéket! Az akvarell festék egy víz bázisú festék, amivel fátyol hatású, légies mintát lehet létrehozni.

Fotó: instagram.com/nadanailart

Nyitófotó: instagram.com/nadanailart

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!