Ez a 3 legdivatosabb farmer fazon idén. Ide egyet mindegyikből!

Ez a 3 legdivatosabb farmer fazon idén. Ide egyet mindegyikből!

Címlap / Stílus / Divat / Ez a 3 legdivatosabb farmer fazon idén. Ide egyet mindegyikből!

A farmer sosem ment ki a divatból, bátran mondhatjuk, hogy az alapruhatár része sőt, elengedhetetlen kelléke.

Ha röviden és tömören szeretnénk megfogalmazni az idei farmertrendeket, akkor azt kell mondanunk, hogy minden jöhet, ami nem unalmas és általános. A fazonokat illetően továbbra is marad a skinny, de az igazi farmerrajongóknak most már feltétlenül érdemes lesz beruházniuk a lazább és a különlegesebb fazonokra is.

Kevésbé testhezálló fazonok

A laza farmereket újragondolták idén a tervezők, ami sokak számára még meglehetősen létidegen, köszönhetően a sok éves skinny-uralomnak. Nem kell aggódni az elegancia miatt, ezeknek az alapdaraboknak nem feltétlenül az a céljuk, hogy elrejtsék a formákat, vagy éppen túlságosan férfias megjelenést kölcsönözzenek a viselőiknek –bár ez az irányvonal is egyre divatosabbnak és népszerűbbnek tűnik.

A férfiasságot ellensúlyozzák például a magasabb derékszabások, az extra varratvonalak és a vidámabb, világosabb színek. Bátran viseld ezeket a farmereket nőies, fodros blúzzal is, mert ez éppolyan jól kiegészíti, mint egy, a nadrághoz hasonlóan sportos hatású top.

Kiknek áll jól? Ezeket a fazonokat gyakorlatilag bárki viselheti, hiszen az ejtett, egyenesen szabásvonal elrejthet néhány kiló pluszt. Akár ki is emelheti a karcsú vonalaidat, különösen, ha a derekadig ér és nem túlságosan buggyos.

 

 

 

 

Merész nyomatok és minták

Úgy tűnik, a tervezők szerették volna felpörgetni kicsit az idei évet. Ennek eredménye az lett, hogy nem csupán a blúzokon és a ruhákon jelentek meg a merész, változatos minták. A tervezők a különböző, színes motívumok, nyomatok és hímzések által mindenkit arra bátorítanak, hogy kicsit élénkebb, feltűnőbb, vidámabb alaphangulatban állítsuk össze az adott szettünket.

Ezt a célt szolgálják a különböző extra rátétek is, mint a feltűnő varrások, vagy akár a csatok. Ami a többi alapdarabbal való kombinálást illeti, a hétköznapokban célszerűbb egyszerű, egyszínű és visszafogottabb blúzokat, felsőket társítani a feltűnő nadrágokhoz. Vagy éppen olyanokat, amik a nadrágon megjelenő mintákhoz (színben, vagy akár motívumban) passzolnak.

 

 

Kiknek áll jól? Nem is annyira alkattól, mint a korodtól és a beosztásodtól függ ezeknek a daraboknak a viselése. A kamaszok még bármit magukra kaphatnak, de később érdemesebb az esztétikusabb mintákra, visszafogottabb, pasztellesebb alapszínekre, egyszóval a kifinomultságra helyezni a hangsúlyt. 

 

 

Extrém hosszúság

A farmertrendekben most felfedezhetsz egy érdekes kettősséget. Továbbra is népszerűek a bokáig érő, boka fölé érő fazonok, ugyanakkor már felbukkannak az extrém hosszú darabok is, ami jó hír azoknak, akiknek nem túl hosszúak a lábaik.

Ehhez a fazonhoz tökéletesen állnak a most annyira népszerű, buggyos vállú, vagy éppen válltöméssel bíró blúzok, ezekkel bátran kombinálhatod őket – előszeretettel adták rá a modellekre is a tervezők a kifutókon. Nem is csoda, hiszen a hosszú, trapézos vonalak egyértelműen a retróra utalnak, akárcsak az említett felsők.

 

 

Kiknek áll jól?  Ezek a szabásvonalak azoknak állnak igazán jól, akik szeretnének kicsit magasabbnak, vékonyabbnak tűnni, és hosszabbnak mutatnák a lábaikat. Ha magas sarkúval kombinálod ezeket a hosszított farmereket, akkor éppen ezt a hatást érheted el.

 

 

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!