2020-as szeptemberi programajánló – Emlékezetes lesz az őszi kezdet!

2020-as szeptemberi programajánló – Emlékezetes lesz az őszi kezdet!

Címlap / Kikapcsolódás / 2020-as szeptemberi programajánló – Emlékezetes lesz az őszi kezdet!

Gasztrofesztivál, kézműves piac és veterán autók is szerepelnek a szeptember legklasszabb programjai között. Mutatjuk, mi hová néznénk be szívesen!

Piacok napja – 2020. szeptember 13.

A Hello Piac a Nem Adom Fel Alapítvánnyal közösen megrendezett eseményén a belvárosi Erzsébet tér egy igazi, hamisítatlan piaccá változik, ahol csupa hazai, kézműves, minőségi vagy éppen retró dolgot lehet kapni. Akár egyedi kiegészítőt, akár házi lekvárt, akár régi kincseket keresel, minden esélyed megvan rá, hogy ezen a helyen ráakadj: design, vintage, antik, retró, egyedi, kézműves – ruhák, tárgyak, kiegészítők, ékszerek, ajándékok, kincsek, natúr kozmetikumok, zero waste termékek, gasztro különlegességek, legfinomabb magyar zöldségek és gyümölcsök, sajtok, húsok, mézek, szörpök és mindenféle háztáji termékek hazai őstermelőktől! Mindent meg fogtok találni a Piacok napján, aminek ráadásul igazi fesztiválhangulata szokott lenni. A Piacok napjának fő célja a fogyatékossággal élő emberek által készített, magas minőségű termékek népszerűsítése.

  • IDŐPONT: Szeptember 13. (vasárnap) 11-19 óráig
  • HELYSZÍN: Budapest, Erzsébet tér 
  • BELÉPŐ: Ingyenes

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál – 2020. szeptember 10-13.

3+1 nap, 12 mesés helyszín, 21 előadás, 99 zenész, táncos, mesemondó és kézműves – ez a Népmesefesztivál, ahol kicsik és nagyok is találnak maguknak izgalmas programot. A táncházak és népzenei koncertek mellett lesz élőszavas mesemondó, a kicsik kipróbálhatnak hagyományos népi játékokat, kézműves foglalkozásokat, de lesz jurta kiállítás, próbára tehetitek az ügyességeteket íjászkodás közben, ha pedig megéheztetek, pásztor ételekkel és helyi italokkal töltekezhettek fel.

  • IDŐPONT: Szeptember 10-13. 10-17 óráig
  • HELYSZÍN: Hatvan, Grassalkovich Művelődési Ház és Díszkert
  • BELÉPŐ: előzetes regisztráció és jegyváltás szükséges

Gyógynövényes nap a Krisna-völgyben – 2020. szeptember 13.

A meseszép Krisna-völgyet már bejárni is érdemes, de ezen az élménydús napon nem csak körbevezetnek ezen a különös helyszínen, de egy workshop keretében a gyógynövényekkel, illetve azok felhasználási módjával is megismertetnek. Az előadó Molnár Imola herbalista lesz, a workshopon pedig többek között szó lesz a gyógynövények szerepéről a meditációban, mikor és hogyan érdemes gyűjteni és szárítani a gyógynövényeket, hogyan készíthetsz otthon teát, tinktúrát, ülőfürdőt, inhalálót, és még sok más érdekes és hasznos információ is elhangzik. A belépő tartalmaz egy indiai lakto-vegetáriánus ebédet is a Krisna-völgy étteremben.

  • IDŐPONT: Szeptember 13. 9-16 óráig
  • HELYSZÍN: Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm
  • BELÉPŐ: 12.000 Ft
facebook esemény

VIII. Nagymarosi Csípős Fesztivál – 2020. szeptember 05.

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Nagymarosi Csípős Fesztivál, azaz a gasztromazochisták, csípőskedvelők, chilitermesztők országos és nemzetközi ünnepe. A Dunaparti sétányon csípős utcát is kialakítanak, a helyi vendéglátóhelyek pedig a fesztiválhoz csatlakozva a szokásos kínálatukat csípős fogásokkal egészítik ki. A fesztivál a megszokottól eltérően idén nem tervez színpadi programot, de a városi kőszínpadon a Febo Fesztivál keretében egész nap zenei programok lesznek, ezért ide is érdemes lesz bekukkantani.

  • IDŐPONT: Szeptember 05. 8 órától
  • HELYSZÍN: Nagymarosi Főtéri Termelői Piac
  • BELÉPŐ: Ingyenes

III. Hévízi Veterán találkozó és országos rekord kísérlet – 2020. szeptember 12.

A régi autók még azokat is lenyűgözik, akiket egyébként különösebben nem hoznak lázba a négy kerekűek, de ha van egy autóimádó gyerek vagy felnőtt a családban, akkor ez a nap igazi élménynek ígérkezik! A gyűjtőpontokról a veterán autócsodák 10 órakor érkeznek Hévízre, majd lesz lehetőség például veterán buszos városnézésre, de csak sétálgathattok is a kocsik között. Ha a rekordkísérlet sikerül, itt lesz egy időben, egy helyen a legtöbb OT minősítésű és egyéb veterán jármű!

  • IDŐPONT: Szeptember 12. 8-19 óráig
  • HELYSZÍN: Hévíz, Deák tér
  • BELÉPŐ: Iskolakezdéshez szükséges tárgyi adomány rászoruló gyerekeknek, tetszőleges értékben (tolltartó, iskolatáska, füzet, ceruza, stb.)
csodalatosbalaton.hu

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!