6 dolog, amiben az idei karácsony más lesz mint az eddigiek

6 dolog, amiben az idei karácsony más lesz mint az eddigiek

Címlap / Életmód / 6 dolog, amiben az idei karácsony más lesz mint az eddigiek / 2. oldal

Amikor tavaly összegyűlt a család karácsonykor, még senki sem gondolta volna, hogy jövőre ez másképp lehet. Azonban a koronavírus még az év legjobban várt ünnepét is átalakítja.

Az ünnepi programok átalakulása

A klasszikus karácsonyi vásárokat sem élvezhetitek úgy, mint előtte. Budapesten a Vörösmarty-téren már biztosan elmarad az ünnepély. Bár városonként változik, hogy mi kerülhet megrendezésre, és mi marad el, olyan, mint tavaly, sajnos biztosan sehol sem lesz. Maszkban sétálhattok az árusok között, és maszkban ülhettek csak be megnézni a Diótörőt, abban az esetben, ha addig nem szigorítanak még többet.

Ami szintén egyre biztosabb, hogy a céges karácsonyi partik ezúttal elmaradnak, hiszen 100+ embert összehívni egy nagy buli erejéig a jelen szabályok mellett is csak este 11-ig lehetséges.

Decemberig pedig még szigoríthatnak is a helyzeten. Míg korábban minden karácsonykor akadtak a fővárosban olyan helyek, amik nyitva tartottak hajnalig, hogy azok se legyenek egyedül, akik nem tudtak hazamenni a családjukhoz, idén ez sem lehetséges.

Az ajándékvásárlásnál most valószínűleg az online rendelések kapják a főszerepet. Az egészséged érdekében sem ajánlott tömegbe menni, az ünnepi szezon beköszöntével viszont egyre többen látogatnak el a plázákba és bevásárolóközpontokba. Sok helyen bevezették már, hogy egyszerre csak néhány ember tartózkodhat az üzletben, de egy nagyobb bolt esetében ezt már nem is lehet kiszűrni. Emiatt idén az ajándékvásárlás sem olyan lesz, mint tavaly. Könnyen lehet, hogy amit eddig személyesen vettél meg, most online fogod megrendelni. Ezt érdemes mihamarabb elkezdeni, mert decemberben gyakran már csak nagy csúszásokkal érnek ki a csomagok!

Sokan karácsonykor utaznak külföldre, hogy új vidéken élvezzék ki az ünnepi hangulatot, akár egyedül, akár a családdal. Idén sajnos ezek az ünnepi utazások is elmaradnak, hiszen a legtöbb országba csak szigorú szabályok és karantén mellett lehetséges a belépés. Noha a legtöbb helyen hatalmas kedvezményekkel várnak, legyen az hotel vagy repülőjárat, a fenti feltételek szinte mindenkit elriasztanak a kiutazástól. Belföldön persze továbbra is lehetőség van a kirándulásra, így most valószínűleg ez utóbbi kap nagyobb szerepet az életünkben!

Xsandra/istockphoto.com

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»