2019 legszínesebb fesztiváljai Európában

2019 legszínesebb fesztiváljai Európában

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 2019 legszínesebb fesztiváljai Európában

A fesztiválozás egy különleges állapot. Az ember kiszakad a szürke hétköznapok monoton mókuskerekéből, maga mögött hagyja a gondokat, szellemileg kikapcsolódik, mentálisan feltöltődik, fizikailag ellazul. A fesztiválokon életre szóló élményeket gyűjthetsz, és hozzád hasonló emberek társaságában feledkezhetsz meg a korlátaidról. Megmutatjuk, idén hol teheted meg ezt Európában!

Karneválozz Velencében!

Február 16-tól március 5-ig fergeteges télűző mulatság vár Itáliában, Velencében

Hogy mire számíts? Dióhéjban: karnevál, báli forgatag, pompás színorgia, lenyűgöző szépségű jelmezek, tomboló életigenlés, elegancia, mediterrán lazaság, ízek, illatok, mennyei prosciutto, tiramisu, gelato és vérforraló, igazi kávé.

Ott lent, délen igazán tudnak élni, és ezt te is megtapasztalhatod, akár egy örök élményt ígérő utazás keretein belül.

Igyál zöld sört Dublinban!

Március 17-én nincs olyan ír, aki ne mulatna a Zöld Szigeten.

Szent Patrik napja lesz, és ezzel együtt az ország legnagyobb mulatsága.

A nemzet védőszentjéről való megemlékezés idővel az ír kultúra ünnepe lett.

A négylevelű lóhere rikító zöldje mindenhonnan visszaköszön, nemcsak a leprikón jelmezekről és kalapokról, hanem az amúgy ébenfekete helyi sörből is.

Az ír önkéntesek hatalmas felvonulást rendeznek a belvárosban, a Temple Bar vigalmi negyedében pedig reggelig ropják az ír kocsmazenére a táncot.

Koccints a Néva partján éjszaka!

A Fehér Éjszakák Fesztiválja május 23. és június 2. között szédületes kalandot ígér Szentpéterváron, a mágikus nyári időszak alatt ugyanis napi 24 órán át világos van.

A színházakban elegáns balett és opera előadásokat tartanak, a folyó partján egymást érik a pompázatos tűzijátékok, utcai koncertek és művészeti rendezvények.

Feledkezz bele a fehér éjszakákba, kortyolgass pezsgőt és falatozz hozzá egy finom töltött pirogot a rakparton.

Indítsd a nyarat ezzel az igazán rendhagyó fesztivállal!

Izgulj a bikákért Spanyolországban!

Hamarosan valószínűleg betiltják az állatvédők, ezért is érdemes egyszer megnézni a San Fermin fesztivált, amit idén július 6-tól 14-ig rendeznek meg.

A pamplonai bikafuttatás felpörgeti az andrenalinszintet, a bátrabbak ki is próbálhatják, milyen érzés a bikák elől rohanni a tömeggel – persze csak biztonságos távolból és a menekülő kordonokhoz közel.

A tradicionális esemény óriási népszerűségnek örvend, hamisítatlan mediterrán szenvedéllyel fűszerezi meg a nyár közepét.

Bámulj hatalmas lufikat Bristolban!

Augusztus 8-tól 11-ig tartják meg Bristolban a Nemzetközi Hőlégballon Fesztivált.

A látványos fieszta több mint 130 színpompás ballon látványát nyújtja, szerte a világból.

Az esemény teljesen ingyenes, az Ashton Court Estate-nél rendezik meg.

Az égboltot kitöltő gigantikus lufik mellett helyi kézműves termékek vására, szórakoztató családi programok és finom falatok várják a látogatókat, az ünnepséget pedig pazar tűzijáték zárja.

Bújj maskarába Londonban!

Ha megkérdezed a menő londoni fiatalokat, hol töltik az augusztus végi szünnapot, akkor 80%-uk azt fogja válaszolni, hogy karneválozik.

Akinek nincs lehetősége Rióba menni, az pótolhatja az észvesztő karibi hangulatot augusztus 24-től 26-ig a Notting Hill-i karneválon, Nyugat-Londonban.

A ragyogó fesztivál csúcspontja a zenés-táncos felvonulás, amelybe bárki bekapcsolódhat, aki gondtalan partizásra vágyik.

A karibi expatok kétnapos ünneplése Európa egyik legnagyobb utcabáljává nőtte ki magát, az étel-ital standok felhozatala pedig ínycsiklandozó.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!