2016 trend riport – A tavaszi/nyári szezon legmenőbb kiegészítői

2016 trend riport – A tavaszi/nyári szezon legmenőbb kiegészítői

Címlap / Stílus / Divat / 2016 trend riport – A tavaszi/nyári szezon legmenőbb kiegészítői

A 2016-os év a korábbiaknál is merészebb táska- és ékszertrendeket hozott, hiszen formákban, színekben és mintákban is rengeteg újdonságot köszönhetünk.

Szerencsére praktikus, a hétköznapokon is jól kihasználható trendekből idén sincs hiány, elképesztő variációk tárháza nyílik meg előttünk, így biztosan megtaláljuk majd a számunkra legkedvesebb darabokat.

Nézzük tehát, melyek lesznek a legmenőbb tavaszi/nyári újdonságok!

1. KÉNYELMES HÁTIZSÁK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Nagy örömünkre idén az utcai divat meghatározó alapkelléke lesz a hátizsák. Bár sokan idegenkednek a fazontól, tulajdonképpen kellő odafigyeléssel sokféleképpen kombinálható, jól kihasználható alapdarabról van szó, mely ráadásul kifejezetten kényelmes és praktikus viselet. Véleményünk szerint két fontos szabályt kell csak figyelembe vennünk, ha hátizsákot választunk:

  1. Mint minden kiegészítőt, a hátizsákunkat is fontos összehangolnunk napi outfitünk darabjaival. Egy kellemes színű, finom hátitáskával abszolút nőies végeredményt érhetünk el, érdemes ugyanakkor figyelnünk az egyensúlyra: ezt a kicsit lazább, vagányabb kiegészítőt elsősorban kényelmes, lapos cipőkkel – tornacipőkkel, balerinákkal, slip-onokkal – ajánljuk.
     
  2. A tökéletes hátizsák kiválasztásakor mindenképpen figyeljünk a méretarányosságra; amennyiben hétköznapi viseletről, és nem túrakellékről van szó, lehetőleg testméreteinkkel arányos darabot vigyünk haza. 
     

2. FÉLHOLD ALAKÚ TÁSKA

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

2016-ban igazi újdonságként robbant be a félhold alakú táska. Ezek a viszonylag nagy, jól pakolható, többnyire bőrből készült darabok igazi kincsek: minden fontos (és kevésbé fontos) cuccunkat elbírják a sminktáskától egészen a tabletig, a hosszú, masszív pántnak köszönhetően pedig szuper kényelmesek és sikkesek egyszerre. Óriási köszönet a tervezőknek, minden színből szeretnénk legalább egyet, ha megoldható! 🙂
 

3. GRAFIKUS MINTA

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A tavasz legvagányabb, legtrendibb táskái egészen biztosan ezek a merész, grafikus darabok lesznek. A vidám színeknek és vagány printeknek köszönhetően igazi ékkövei a legegyszerűbb tavaszi összeállításoknak is, egy ilyen különleges darabbal garantált a wow-hatást válthatunk ki. Ráadásul rengeteg különböző mintájú és formájú táska közül válogathatunk, így szinte biztos, hogy hamar megtaláljuk kedvencünket. 
 

4. TIARA

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Meglepően hangzik, de idén tavasszal az utcai divatot is meg hódítják majd a királylányos tiarák. A tiaraőrület egészen biztosan megosztó trend lesz hazánkban, ugyanakkor ha jobban belegondolunk, idővel a hatalmas, virágos fejdíszek is belopták magukat a szívünkbe. A korábban csak esküvői kiegészítőként és hercegnős jelmezek részeként működő köves kis fejdíszek tavasztól igazi party kiegészítővé válnak, tökéletesen kiegészítve a magassarkú és a kis fekete ruha elegáns kombinációját. 
 

5. EXTRA HOSSZÚ FÜLBEVALÓK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

2016-ban is hódítanak az extra hosszú fülbevalók. A megszokott, kövekkel szórt statement darabok mellett divatosak lesznek az egészen vállig érő, hippis fülékszerek is. Emellett szintén új erőre kapnak az aszimmetrikus fazonok, így az új szezonban bátran viselhetünk különböző méretű fülbevalópárokat is.
 

6. KÜLÖNLEGES NYAKPÁNTOK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A statement nyakékek továbbra sem tűntek el, ám a klasszikus nyakláncok helyett idén a merész chokereké lesz a főszerep. Továbbra is érvényes a „minél merészebb és hangsúlyosabb, annál jobb” alapszabály, ugyanakkor idén a szorosan testhez simuló nyakpántok formájában hódít a statement nyaklánc trend. 

Reméljük, tetszett az összeállítás és bőven találtatok új kedvenceket. Kíváncsiak vagyunk, melyik trendeket szeretitek a legjobban, mindenképpen írjátok meg nekünk a favoritokat. Jövő héten pedig egy egészen különleges, 2016-os cipőmustrával zárjuk tavaszi – nyári trend riport sorozatunkat, megmutatjuk az új szezon legmenőbb lábbelijeit.

Ha tetszett a cikk, olvasd el a sorozat korábbi részeit is:

1. rész: 2016 trend riport – A nagy visszatérők

2. rész: 2016 trend riport – Merész újdonságok

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!