10+2 magyar designékszer, amivel ősszel is kitűnsz a tömegből

10+2 magyar designékszer, amivel ősszel is kitűnsz a tömegből

Címlap / Stílus / Divat / 10+2 magyar designékszer, amivel ősszel is kitűnsz a tömegből

A design-ékszerek és a maradandó értékek világába kalauzol összeállításunk, amelyben kortárs magyar ékszertervezők munkáiból szemezgettünk. Minden kép egy-egy kapu egy tervező különleges és gazdag világába, ráadásul karnyújtásnyira tőlünk.

Miért hordjunk magyar design-ékszert? Mert szép, mert itt született, mert megismerkedhetünk személyesen is a tervezővel és mert ebből a kapcsolatból közös történet születik!

Ilyés Juli – fémek

Egyszerű formák, karakteres arányok. Nem lehet észrevétlenül elmenni az ilyen darabok mellett. Ilyés Juli fémes darabjai letisztultságról árulkodnak. A fémet színesen és hajlítva, a fények játékát kihasználva szelídíti meg.

Egy-egy szín és a natúr fémhez viszonyított arányai arra késztetik az ékszerek viselőjét, hogy a lényegi vonásokat mutassa meg saját egyéniségéből.

Rienne Creations – rakoncátlan formák

Mintha csak összeborzolták volna a gyöngyöket. És igen: a fehér a fehéren is kiválóan mutat. A térhatás játékosságot visz a monochrome világba.

A Rienne stílusa rakoncátlan, merész és hivalkodó – a szó legjobb értelmében. Kristályok, gyöngyök és szikrázó fények mindenütt. A fehéren túl sokkal többről szól, érdemes belekukucskálni a Rienne világába.

Vigyázat! Ragályos!

Rozsnyay Béla – érzéki örömök ezüstbe foglalva

Bár ma már acélból is készít ékszereket, Rozsnyai Béla szobrászművész és ékszertervező főként a és az ezüst viszonyára bízza a hatást. Minden darab akár egy szerelmi vallomás: megkérdőjelezhetetlenül örökéletű.

Csak egyedi ékszerek kerülnek ki műhelyéből és akinek Rozsnyai ékszere van, az biztosan örökségként hagyja hátra leánygyermeke vagy -unokája számára.

Ferencz Vanda – fénytörés

Az a fantasztikus ezekben az ékszerekben, hogy viselőjük szinte vonzza a fényt. A fülbevalók nem visszaverik, hanem foglyul ejtik a napsugarakat, így akár sima felületű, akár gyémánt-alakzatban bordázott az anyag, képesek vagyunk a napot elvinni a vállunkon.

Hétköznapi darabok, hisz Vanda tudja, hogy ezekből van több az ember életében, így ha ezek jól sikerülnek, nagy baj nem lehet.

Felvinczy Zita – aki a tűzzel játszik

Ez a nő valóban a tűzzel játszik. Zabolátlan, provokatív perszóna, aki addig csűri-csavarja a drótot, míg behálóz vele és rabul ejt valamelyik kreációjával.

A szentendrei ékszertervező munkái a nőiség megélésének ezer formájára invitálnak és biztos megóvnak attól, hogy elrejtsük legelőnyösebb tulajdonságainkat.

Élénk fantázia, buja érzékiség – ezt fogják gondolni rólunk, ha Felvinczy ékszerben jelenünk meg.

Faludi G Jewellery – az üveghegy csúcsa

Nekem a víz és a tisztáság jut eszembe ezekről az ékszerekről. Mondhatnám, hogy a jéghegy csúcsa, de nem hidegek, inkább makulátlanok ezek a darabok.

Átengedik a fényt, engedik érvényesülni a hátteret is úgy, hogy közben eszünkbe sem jut kételkedni abban, hogy viselőjük az ékszerhez választott ruhát és nem fordítva.

eVɘa – tiszta formák művészete

Reményi Éva nagyon ért a nők nyelvén. Az olyan nőkén, akik pontosan annyit szeretnének megmutatni, amennyi a hatáshoz mindenképpen szükséges.

Ékszerei gesztusok, melyek megkövetelik a megfelelő viselkedést. Tiszta formák egy kis fricskával.

Ha ilyen ékszert hordunk, a stílus maradjon minimalista az öltözködésben is, különben nem tud érvényesülni a tervezői szándék.

Dorivisy – vonalak játéka

Lepkeszárny és szabálytalan körvonalak. Az anyag sok mindent elbír, Visy Dóra ékszerei viszont nem fogják tűrni a zsúfoltságot.

Ha ilyen darabot választunk, biztosítsuk számára a teret: dekoltázzsal, egyszínű háttérrel – bármivel, ami nem vonja el a figyelmet! Főként alkalmi darabok, gyakorlott csábítók számára viszont hétköznapra is ajánljuk.

Doridea – fonalak találkozása

Bőr, fém és fonál puhítják egymást egy végtelen tekergőzésben. Farmeres, bőrcsizmás szerkóhoz ideálisak ezek a csavart, fonott vagy csak összepréselt technikájú kiegészítők.

Nincs túlgondolva a filozófia, leginkább az anyagban bízik a tervező. A bőrrel nem csalódhatunk és hétköznapokra talán nem is kell bonyolultabb cucc.

Az a pláne, hogy sportoláshoz is hordhatjuk őket.

Karman Jewelry – a kör 50 árnyalata

Egyik kedvencem. Aki képes ennyit játszani egyetlen formával úgy, hogy közben mi sem unatkozunk, annak elhiszem, hogy ezt hordani is érdemes.

Ha akarom exkluzív, ha akarom hétköznapi; ha akarom teljes, ha akarom félkör – ennyi variációval nő legyen a talpán, aki nemet mond a Karman Jewelry letisztult formavilágra.

Művészi értelemben a legnemesebb jelző illeti: érdekes.

Nise Design – viszonyban

Az anyagokat egymással viszonyba hozni – ez a tervezés lényege és látványos eredményekkel jár, legalábbis a Nise Design darabjai alapján.

Fa, gyanta, akril, üveg legnemesebb tulajdonságaival élnek a lányok miközben egy külön világot alkotnak. Ránézésre is halljuk a hullámverést és szinte vakítanak a tengerben megcsillanó fény szikrái.

A vonalak láthatóan nagyon fontosak ebben a folyamatban: a szabálytalanság normáját hitelesítik.

Király Fanni – egymásból… egymásba

Percek alatt kiderül, miben hisz a művész, ha ránézünk alkotásaira. Király Fanni például a játékban.

rendületlenül hihet abban, hogy az ékszerek a kapcsolatról szólnak, mert egyes darabjai ezt fizikailag is megtestesítik: a kölcsönhatást, az egymásból létezést, a másik nélküli értelmetlenséget.

Az anyagokat is így társítja. A kő, a textil, a pergamen, a bőr a társasjáték résztvevői. Ha beszállunk, mi nyerhetjük a játszmát.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást