10 pici medence inspiráció, ha igazi wellness életérzést hoznál az udvarodba

10 pici medence inspiráció, ha igazi wellness életérzést hoznál az udvarodba

Címlap / Otthon / 10 pici medence inspiráció, ha igazi wellness életérzést hoznál az udvarodba

Buja növényfalakkal

A növényfalak mindent visznek, és nem csak beltéren, hanem kültéren is hódítanak – itt még a megvalósításuk, gondozásuk is jóval egyszerűbb. Előnyük, hogy remekül takarnak, akár üres, unalmas falfelületről, akár egy kevésbé látványos háttérről van szó. Több lehetőséget és kisebb átláthatóságot tartogatnak a pergoláknál, ezért az aprócska, intim medencék mellé tökéletesek.

Modern luxushatás

Talán a modernitása miatt tűnik luxushatásúnak ez az alapvetően rusztikus csobogó. Igaz, hogy fürdésre nem alkalmas, de ezeknek a pici medencéknek nem is annyira a felfrissülés, mint a látvány az eredeti céljuk: elég rájuk pillantani, és máris úgy érezzük, hogy egy hotel kényelmes wellness részlegén ücsörgünk.

Buja belső udvar

Egyes otthonok kialakítása lehetővé teszi, hogy eldugott kis teraszok, pergolák, buja belső udvarok kapjanak helyet bennük – ilyenkor egyenesen vétek kihagyni a jakuzzi, vagy a medence kínálta lehetőségeket. Még akkor is érdemes átgondolni a lehetőségeket, ha szűkös a tér, hiszen az egészen apró medence is lehet praktikus és üdítő.

Otthoni spa-hangulat

Látványra semmiképpen sem utolsó ez a medence, és valószínűleg téged is azonnal elkap a spa-érzés, ha csak megpillantod – nem véletlenül! A vízmosta kövek, a túlcsorduló víz, a jól eltalált növények és a további kiegészítők is árasztják magukból a harmóniát, a nyugalmat. 

Jakuzzi medencével

A kinti konyhákhoz remekül kapcsolódnak a kisebb-nagyobb medencék, amik már régen túlmutatnak az unalmas formai megoldásokon. Népszerű lehetőség, hogy a tervezők a jakuzzit és a medencét egymással ötvözik, a két rész szinte teljesen egybeolvad egymással – csupán az eltérő szegélyméret választja el a funkciókat.

Modern rusztikusság

A fa és a tégla együtt már feltételez némi rusztikus megjelenést, de ha kellően letisztult és egyszerű a környezet, akkor együttesen mégis modern összképet árasztanak.

Elbújni a világ elől

Ha egyszerre szeretnéd ötvözni a spa és a kerti tavak hangulatát, akkor valószínűleg pontosan ilyen látványra vágysz te is. Ugyan a vízinövények miatt ez a medence nem alkalmas a fürdésre, a kikapcsolódáshoz annál jobban megfelel. A szélben hajladozó fűfélék, a csobogók és a ringatózó tavirózsák távolról is hangulatosak – de szerencsére ezen a medencén át is lehet sétálni!

A természet ölén

A spa élményt mindig fokozni tudják a virágok, a növényekből nem lehet túl sokat összezsúfolni a medencék környékén. Csodásan mutatnak a jakuzzi szélén a cserépbe ültetett virágok, de a futónövények is istenien festenek. Sőt, ha sikerül úgy elhelyezni a növényeket, hogy azok részben a medence fölé hajoljanak, akkor biztos a siker!

Élénk színek

Az élénk és feltűnő színek mindig csodálatosan feldobják a környezetüket, és ezt a hatást szabadtéren nem csak hívogató virágokkal lehet elérni – bár ezek sem utolsóak! Csodásan mutatnak a kéklő medencék mellett a narancsos falrészek, amik nem csupán a meleg érzetet fokozzák, egyenesen hívogatóvá varázsolják még a legapróbb medencéket is.

Photo by Debra Yates – Discover pool design ideas

Dézsás felfrissülés

A dézsák nem ismeretlenek a wellness központok kínálatából, de talán arra nem gondoltál, hogy a saját otthonodban is beépítheted ezeket a látványos és izgalmas kiegészítőket. Pedig így van! A dézsák apró medenceként is funkcionálhatnak és a mediterrán hatású otthonokban egyenesen nélkülözhetetlennek bizonyulnak. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást