Míg bizonyos szuperételek hazánkban egész évben könnyen elérhetőek, addig mások elsősorban szezonálisan szerezhetőek be - a legszerencsésebbeknek a saját kertjükből, másoknak pedig a zöldségesek és az élelmiszerboltok kínálatából. Legyen szó bármelyikről is, annyi biztos, hogy mindegyik ilyen élelmiszer elfogyasztásával sokat tehetünk az egészségünkért. Ha tehát te is néhány extra vitaminbombára vágysz, akkor építsd be az étrendedbe a nyár legjobb szuperételeit.
A ropogós, lédús cseresznye a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse. Gyönyörű vörös színét az antocianin nevű flavonoidnak köszönheti, amely egy antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással bíró összetevő. Több krónikus betegség kialakulásának kockázatát is csökkenti, a felhasználási módja pedig gyakorlatilag végtelen: a pitétől a fagylalton át az ízletes mártásig rengeteg finomságot készíthetsz belőle.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!