Ha a konyhádban már évek óta kallódik egy üveg ecet és mindig csak ide-oda teszed, de nem igazán tudod, hogy mit kezdj vele, akkor ennek vége. Az ecet ugyanis szuper takarítószer, fertőtlenítő és nem csak a konyhádban és a fürdőszobádban használhatod, hanem még ezer helyen. Lássuk, hogy hol!
2/7 Helyes tisztítás
Amikor hazaérsz a boltból vagy a piacról, jó, ha már alapból úgy teszel el mindent, hogy megfelelően megmosod őket, hogy a hűtőből vagy a szekrényből előkapva már rögtön ehesd is.
Fontos, hogy a citrusféléket és a salátákat, illetve egyéb leveles zöldeket megfelelően átmosd, hogy megszabaduljanak az összes baktériumtól.
Szuper, ha egy kis ecetes vízzel átmosod a citrusfélék héját, a zöldeket pedig ecetes vízbe áztatod, majd tiszta vízzel is leöblíted. Arra figyelj, hogy az ecetet ne told túl, mert ez elsavanyíthatja az ízeket, elég belőle egy kis mennyiség is!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!