A zseniális magyar találmány: a vörös fény gyógyító ereje

A zseniális magyar találmány: a vörös fény gyógyító ereje

Címlap / Életmód / Egészség / A zseniális magyar találmány: a vörös fény gyógyító ereje

A napfényt már az ókori Egyiptomban is használták gyógyításra, a pontos magyarázatát ugyan nem ismerték, de mégis egyértelmű volt számukra, hogy van benne valami rendkívüli. A fényterápia tudományos kidolgozását Niels Ryberg Finsen- nek köszönheti a világ, amiért 1903-ban kiérdemelten kapott a Nobel- díjat. 

Egy zseniális magyar találmány

Kaufman Endre 1965 táján kezdett a lézerfénnyel kapcsolatban kutakodni, és abban bízott, hogy segíteni fog a daganatok kezelésében. Ezt a hipotézist sajnos nem tudta igazolni, azonban kiderült, hogy serkenti a szőrnövekedést a kísérleti állatokon. Később bebizonyosodott, hogy kedvezően befolyásolja a sebgyógyulást, eredményes volt a lábszárfekély kezelésében, a fájdalomcsillapításban és a gyulladáscsökkentésben. Nevéhez fűződik a lágylézer, vagyis az alacsony intenzitású lézer felfedezése és terápiás használatának kidolgozása. 

stock_colors/istockphoto.com

A fényterápia egy szelete

A fotobiomodulációs terápia (PBMT vagy más néven Led- terápia) biztonságosan, UV- sugárzástól és mellékhatásoktól mentesen pezsdíti fel a fiziológiai folyamatokat. Serkenti az ATP, a kollagén és az elasztin termelődését. Elősegíti a regenerációt, felgyorsítja a sebgyógyulást. Stimulálja a fibroblasztokat, aktiválja a melanocitákat, és szabályozza a keratinociták működését. Csökkenti az akut gyulladást, mérsékli a fájdalmakat, helyreállítja a károsodott sejtfunkciókat, fokozza az egészséges sejtek és szövetek működését. A nyirokrendszer ösztönzésével hatékonyabb méregtelenítést tesz lehetővé. 

Miért jó nekünk a vörös fény?

A fénysugarak közül a vörös képes a legmélyebben behatolni a bőrbe, és ennek a legnagyobb a biostimulációs képessége, ezáltal sokféle panaszt tud orvosolni. Olyan felületi bőrproblémák kezelésére alkalmas, mint az ekcéma, pikkelysömör, eritéma, gyulladások, pigmentfoltok, hegek, ráncok, pattanások, akne, vitiligo. Az infravörös fény még mélyebbre képes jutni, így ezzel lehetővé válik az izmok, inak, ízületek, illetve a mélyebben elhelyezkedő szervek gyógyítása. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást