Visszafogadjam vagy ne? 5 dolog, amit érdemes átgondolni, ha az ex újrakezdené

Visszafogadjam vagy ne? 5 dolog, amit érdemes átgondolni, ha az ex újrakezdené

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Visszafogadjam vagy ne? 5 dolog, amit érdemes átgondolni, ha az ex újrakezdené

Már mindannyian szembesültünk a kínzó kérdéssel: Adjak-e neki még egy esélyt, vagy ne? Néha egyértelmű a válasz, olykor nehezebb. Én személy szerint nem vagyok túl szerencsés ebből a szempontból, túl sokszor adtam még egy, két, illetve sok esélyt olyan volt barátaimnak, akik nem érdemelték meg. A barátnőim természetesen minden alkalommal tudták, hogy rosszul döntök, de hát könnyű objektíven, külső szemlélőként tanácsot adni, amikor az embert nem befolyásolják az érzelmei.

Az igazat megvallva szinte mindegyik alkalommal tudtam, hogy nincs értelme folytatni, a szívem mégis felülírta a racionális gondolkodást. Egyrészt egy megbocsátásért könyörgő férfi imponál az ember egójának, másrészt volt, hogy csak azért fogadtam vissza valakit, hogy édes bosszút állva utána én szakíthassak vele. Ez pitiáner viselkedés, nem vagyok büszke rá, de akkor nagyon jólesett. Az alábbi öt tanács segít mérlegelni, hogy visszaengedjük-e imádatunk tárgyát, vagy becsapjuk az orra előtt a képzeletbeli ajtót.

1. Miért szakítottatok?

Annyi minden miatt lehet valakivel szakítani. Ha éppen egy nagy üvöltözés közepette adtátok ki egymás útját, elképzelhető, hogy csak a pillanat hevében hangzottak el azok a bizonyos mondatok és nem is gondoltátok komolyan. Vagy esetleg flörtölt valakivel, miközben te hallótávolságon belül voltál? Bármi is volt az ok, nem árt felülvizsgálni.

Ha megbocsátható, akkor érdemes lehet újrakezdeni, de ha olyan történt, amiről tudod, hogy valószínűleg újra elő fog fordulni és ugyanez lesz a vége, inkább kíméld magad az újabb csalódástól.

2. Mióta jártatok?

A kapcsolat hossza rendkívül fontos tényező egy ilyen döntésnél, de ez is kétélű dolog. Ha évek óta együtt voltatok, akkor természetesen érdemes elgondolkodni, hogy ennyi időt valóban ki akartok-e dobni az ablakon. Ugyanakkor lehet, hogy a sok év alatt kifulladt a kapcsolat, másfelé változtatok és már nincs jövője. Ha viszont csak pár hónapja voltatok együtt és már az elejétől fogva úgy veszekedtetek, mint egy öreg házaspár, akkor valószínű, hogy nem illetek egymáshoz és nincs értelme folytatni.

3. Miért akar visszakapni?

Egyszer az egyik fiúm azért akarta visszakönyörögni magát, mert a lány, akiért elhagyott, végül kiadta az útját. Mondanom sem kell, hova küldtem el a szánalmas esedezésével.

Viszont olyan is volt, hogy az ex csak stresszes időszakon ment keresztül és ezért viselkedett gorombán. Őt megérte visszafogadni, tényleg megváltozott és még évekig együtt voltunk.

Előfordul, hogy egy férfi csak későn kap észbe, hogy mit veszített veled és őszintén vissza akar kapni. Hallgasd meg az indokait, és ha meggyőző, lehet, hogy tényleg érdemel még egy esélyt.

4. Bízol benne?

Bármilyen kapcsolatban vagyunk, akár komolyan járunk valakivel, akár csak barátság extrákkal, a bizalom alapvető két ember között. Ha megcsalt, nagyon nehéz újra felépíteni, amit lerombolt. Tényleg megbánta és ezentúl belenézhetsz a levelezésébe? Vagy örökké ott motoszkál majd a fejedben minden alkalommal, amikor üzenetet kap, hogy ez vajon ki lehet? Láttam már olyat a baráti körömben, ahol túltették magukat egy hűtlenségen a felek, de sok időbe és kemény munkájukba telt. Továbbá mindketten nagyon akarták. Nem lehetetlen újra bizalmat építeni, de ha tudod, hogy nem fog menni, kár erőltetni.

5. Már továbbléptél?

Volt olyan, hogy sokáig keseregtem valakiért és mire ő is észbe kapott, hogy vissza akar kapni, én már mással voltam. Pedig a szakítás utáni első három hónapban mindent megadtam volna azért, hogy újra összejöjjünk, amikor meg végül megkeresett, csak annyit tudtam mondani neki, hogy túl késő, már túl vagyok rajta. 

Azt mondják, a lányok közvetlenül a szakítás után vannak nagyon maguk alatt, utána pedig gyorsan összeszedik magukat, míg a fiúk jól megvannak és csak hetekkel, esetleg hónapokkal később zuhannak meg.

Ha még mindig utána sírsz, amikor vissza akar kapni, akkor van miről beszélni, de ha könnyen túltetted magad az egészen, nem érdemes újrakezdeni.

Képek forrása: pixabay.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást