Kikapcsolódás / Szórakozás

Ki találta fel a villanykörtét? Meg fogsz lepődni a válaszon!

Humphry Davy

Az első, aki az evolúció elméletével foglalkozott – azt gondolod, Charles Darwin?

Charles Robert Darwin nevét az egész világ az evolúciós elmélet kidolgozójaként jegyezte meg, aki a korabeli dogmákkal és a vallási nyomással szemben menve tartott ki bizonyítható elmélete mellett, ezzel sokan a modern tudomány atyjának tekintik. 

Kétségtelen, hogy a természettudós maradandó nyomot hagyott a tudomány területén, de tényleg ő volt az első, aki az evolúció elvéletével foglalkozott?

A valóságban: Erasmus Darwin

Charles Darwin nagyapja 1802-ben ha nem is dolgozta ki az alapjait, de foglalkozni kezdett az evolúciós fejlődés kérdésével. 

Az ok, hogy  ma mégis unokáját tartjuk az elmélet megalkotójának, pusztán annyi, hogy Erasmus nagypapa nem mélyedt kutatásokba, hogy elméletét bizonyítsa, mindössze egy verset írt a gondolatról. Ez azért a tudományt nem olyan jelentősen mozdította előre.

Az első ember, aki farmert gyártott és árult – azt gondolod, Levi Strauss?

Az 1829-ben született Levi Strauss szegény zsidó család gyermeke volt, farmergyárának köszönhetően mára azonban mindenki ismeri a nevét.

A strapabíró Levi’s nadrágok eleinte a munkásosztály elnyűhetetlen darabjai voltak, mára azonban a legdivatosabb holmik egyikének számítanak. De vajon Strauss volt az, aki előállt a divatot megváltoztató ötlettel? Lapozz és kiderül.

Olvastad már?  5 különleges jel, ami arra utal, valaki épp rád gondol. Te is éreztél már ilyet?

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2