A világ legszebb tavaszi fürdőhelyei külföldön

A világ legszebb tavaszi fürdőhelyei külföldön

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A világ legszebb tavaszi fürdőhelyei külföldön

A spa és wellness központokból hazánkban sincs hiány, azonban érdemes kitekinteni a világ legkellemesebb és legvarázslatosabb fürdőhelyeire is, amelyek tavasszal a leghívogatóbbak.

Új-Zéland. Polinéz Spa, Rotoura

Ezen a fürdőhelyen csodálatos szabadtéri meleg vizű medencék vannak, a Rotoura tó partján. A három-négy medence más-más hőmérsékletű. A forró fürdők után a vendégek különböző spa kezeléseken vehetnek részt (nagyon olcsó áron). 
Különösen ajánlott kipróbálni a hidroterápiás manuka méz terápiát. Az idetérők ne feledjenek beszerezni néhány ottani készítésű iszapszappant – rosszul néz ki, de jó hatása van!  

Japán. Noruka meleg forrásai

A japán hegyekben csodálatos kombinációját találhatjuk a meleg tavaszi forrás-fürdőknek és a hegyi sétáknak. Az ide látogatóknak ajánlott a Ryok vendégházban megszállniuk, kényelmes pamutruhát cserélniük és fürdőzniük! 
A közös fürdő során a köpenyeket egy kosárba kell tenni és meztelenül kell a vízbe menni. A víz kristálytiszta, gőzölög és egyszerűen csodálatos. A legegyszerűbb oda eljutni, ha Tokióból Shin-Shimashima-ba váltunk vonatjegyet és egy buszjárattal utazunk az üdülőhelyre. 

Dominika. Kén gyógyfürdő, Wotten Waven

Wotten Waven falu a Roseau völgyben található, mely egy forró, kénes forrásnak a helye. Ezen a fürdőhelyen négy meleg vizű medence forrás és medence található, ahová állandóan áramlik a kénben gazdag víz. 
Ez a trópusi paradicsom nem is olyan drága élvezet, egy 45 perces foglalkozás alig 10 dollár.  

Dél-Afrika. Goudini fürdőhely, Fokváros

Goudini egy világhírű fürdőhely, három termál fürdővel és egy fedett uszodával.
Különböző szálláslehetőségek vannak a környéken, beleértve a négyágyas bungalókat is. Ez egy nagycsaládos üdülőhely szép hegyi környezetben.

Jordánia. Ma’in meleg források

Akár a költséghatékony állami fürdőket válasszuk, akár a luxus hotelek fürdőhelyeit, a Ma’in meleg vizű források tökéletes relaxációt ígérnek. 
Magasról zúduló termál vízesés (természet által alkotott zuhanyfürdő), forró medencék, szauna, nyugalom és lazítás várja az idelátogatókat. Ammantól busszal a fürdőhely két órás távolságra van.  

Olaszország. Saturnia, Toszkána

A kis sziklás Saturnia falu közel van Pitigliano városához. Itt ingyenesen megmártózhatsz a kénes forrásvízben, amely a földből 37 C fokosan tör ki, és egy sor vízesésbe ömlik. 
Az olaszok évszázadok óta járnak ide fürdőzni, ezért érdemes korán reggel “lefoglalni a helyet”.  

Németország. Carcalla termálfürdő, Baden-Baden

Németország termálfürdő-mekkájának is nevezik a Carcallait. Szabadtéri és fedett fürdők, szaunák, és egyéb spa szolgáltatások várják a látogatókat. 
Januárban is csodálatos, ilyenkor a központi fürdő körbe van világítva, amely izzó hangulatot ad a helynek. Havazás közben érdemes kipróbálni egy forró szabadtéri fürdőt!  

Spanyolország. Andalúz gőzfürdől, Cordoba

A nap melege elől a mór fürdőkbe menekülhetünk, ha épp Cordobában járunk.
Relaxálj, pihenj és élvezd közben a hagyományos spanyol masszázst és frissítsd fel magad a tiszta kék medencék vizében. Próbáld ki az ott kapható süteményeket és teákat.

Svájc. Burgerbad termálfürdő, Leukerbad

Európa legnagyobb alpesi gyógyfürdője, 10 fedett és szabadtéri medence található itt, négy szinten. A vizeknek különböző hőmérsékletük van, a természetes vizes szauna pedig 43C-os. Vízsugarakban megmasszírozhatjuk minden testrészünket.

Ez egy családbarát, hatalmas fürdőhely, vizicsúzdákkal. És a kilátás…1400 m magasból az egész Matterhorn völgyet látni lehet. Túrázni és síelni is van lehetőség.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást