Vidd be a természetet a szobádba! Zöld növényfalak a lakásban

Vidd be a természetet a szobádba! Zöld növényfalak a lakásban

Címlap / Otthon / Dekor / Vidd be a természetet a szobádba! Zöld növényfalak a lakásban

A zöld növények minden teret feldobnak, legyen szó az otthonodról, vagy akár egy irodáról. De hallottál már a növényfalakról is? A különleges, zöldbe borított felületek ma már itthon is elérhetőek.

A természet a lakásban

A növényfalak lényegében függőleges elrendezésű, zöld felületek, amelyek olyan hatást keltenek, mintha a növények a falból nőnének ki.

A kivitelezéshez nem árt szakembert fogadni, mert nem csak a megfelelő talajt kell kialakítani, azt is fontos tudni, hogy milyen növényeket érdemes ebbe a kompozícióba ültetni.

A növényfalak ápolása persze igényel némi extra figyelmet, de cserébe olyan lesz, mintha beköltözne a természet az otthonodba.

Játék a színekkel

A teljes felületet beborító növények persze gyönyörűek, de a lakberendezők már ezt a megoldást is továbbgondolták.

A nagy, karakteres felületet beborító növénymező itt nem fedi le az egész falat, megmutatja az alatta rejlő szép, kékeszöld színt, ami még jobban kiemeli a növények bujaságát.

A nagy, húsos levelek igazi dzsungelhangulatot keltenek, és az is jó ötlet volt, hogy a növénykép közepére néhány barnásabb levél is került színfoltnak.

A fürdőszobában különösen megnyugtató

A fürdőszoba tökéletes környezet lehet a meleg, párás helyeket kedvelő növényeknek, amelyekkel akár az egész falat is befuttathatod.

Ebben az esetben azonban tényleg érdemes szakértővel beszélni, hogy megtaláld azt a klímát, ami a növényeknek is jó, de a berendezésben sem tesz kárt.

A zöld növények egyébként bizonyítottan nyugtató, energetizáló hatással vannak, ezért egy ilyen fürdőszobában biztosan jó érzés a nap végén lazítani.

Keretbe foglalva

Ha nem szeretnél egy egész falat zöldbe borítani, vagy egy költséghatékonyabb megoldást keresel, egy laposabb dobozt is bekeretezhetsz, és ebbe is ültethetsz kisebb növényeket.

A pozsgások jó választásnak bizonyulnak, mert nincs szükségük mély talajra a gyökereiknek, és a vízigényük sem magas, beérik egy kis permetezéssel, ami nem utolsó szempont, ha a talaj nem vízszintesen, hanem függőlegesen áll a faladon!

Bármit otthonosabbá tesz

Nem véletlen, hogy a növényfalakat rendelőkben, irodaházakban is szívesen használják, mert otthonosabbá teszi a környezetet.

A legújabb trendek szerint ezért szépen harmonizál az indusztriális stílusú, nagy belmagasságú lakásokkal is, miközben semmit sem vesz el azok egyediségéből – sőt, csak még különlegesebbé teszi őket.

Nem lenne jó minden reggel egy ilyen pázsitfal mellett lesétálni a lépcsőn?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást